Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Specialpedagog

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Vi söker en specialpedagog till elevhälsoteamet för Ekonomiprogrammet och Handels- och administrationsprogrammet.

Elevhälsan vid Tingvallagymnasiet är uppdelade i två likvärdiga elevhälsoteam som leds av varsin rektor. Förutom specialpedagog ingår även studie-yrkesvägledare, kurator och skolsköterska i teamet. 

Arbetsuppgifter

På rektors uppdrag samverka med skolans pedagoger i det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Fokus på ett inkluderande synsätt och arbeta lösningsinriktat på organisations-, grupp- och individnivå. Se helheten i elevernas skolmiljö. Handleda och fortbilda pedagoger och arbetslag.

Bistå skolledningen med information, råd, utredningar och utveckling i frågor som har betydelse för elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog med lärarexamen och lärarlegitimation. Vi ser gärna att du har behörighet att undervisa på gymnasienivå.

Du gillar att vara i en miljö där ungdomarnas utbildning står i fokus. Du har god förmåga att kommunicera med ungdomar, föräldrar och kollegor. Du har god kunskap om anpassningar och det särskilda stödet.

Du har god förmåga att uttrycka dig i skrift exempelvis i utredningar, mötesanteckningar, åtgärdsprogram mm.

Du sätter elevens lärande i centrum. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att självständigt och i olika arbetsgrupper arbeta för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du har förmåga att överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Vi ser att du har förmågan att utmana och inspirera samtidigt som du är lyhörd för behov både på individ- och gruppnivå. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

20210801

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Annelie Oscarsson
054-5401854