Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Fritidsledare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alster herrgård – Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, Skaparverkstan, UNO – Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

Öppen fritidsverksamhet driver fritidsgårdar, mötesplatser, parklekar, Orrlekens aktivitetshus, Ungdomens hus (Uno) och Seniorernas hus. Verksamheten ska erbjuda mötesplatser där inflytande, jämlikhet och tron på människors förmåga är bärande principer. Verksamheterna är HBT-certifierade.

Beskrivning

Uppdraget innebär att erbjuda möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid för karlstadsborna. Inom Öppen fritid arbetar vi med flera olika målgrupper. De flesta verksamheter har barn och/eller unga som målgrupp, men det finns också verksamheter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning samt till seniorer. 

Arbetsuppgifter

I första hand kommer du att arbeta med att stödja och coacha barn och ungdomar till en meningsfull, positiv och aktiv fritid. I tjänsten kan det ingå att driva eller medverka i olika projekt. I tjänsten ingår kvälls- och helgarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning, är utbildad socialpedagog eller har annan erfarenhet/kompetens som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom öppen fritidsverksamhet, har ett coachande förhållningssätt samt vana av att arbeta i projektform.

 

I ditt personliga brev vill vi att du beskriver dina tidigare erfarenheter av att arbeta med barn och unga.

 

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

16 augusti 2021

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

2

Kontaktperson

Ewa Rahlenius
054-540 24 84

Klara Tufvesson
054-540 24 86

Ninni Grönkvist
054-540 24 49