Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Förbundschef till Samordningsförbundet Samspelet

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har engagemanget och drivkraften att samordna, bygga och utveckla verksamheter. Som förbundschef får du en inspirerande och givande plattform med stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Om Samspelet

Finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser (Finsam) är en lag som gör det möjligt för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och region att arbeta tillsammans i lokala samordningsförbund. Samordningsförbundens uppgift är att verka för att medborgare ska få stöd och rehabilitering som ger dem möjlighet att försörja sig själva. Förbundet är en egen juridisk person och leds av en styrelse bestående av förtroendevalda och tjänstemän från ovan nämnda parter. Samordningsförbunden stödjer också aktiviteter som syftar till att få samarbetet mellan parterna att fungera mer effektivt. Det finns idag cirka 80 Samordningsförbund i hela Sverige. Samspelets medlemmar är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Värmland och kommunerna Karlstad, Hammarö, Grums och Kristinehamn.

Inom Samspelet arbetar vi alltid tillsammans – våra partner, vår personal och våra deltagare – så att varje deltagare får möjligheter att utveckla sina starka sidor.

Tillsammans gör vi skillnad!

Arbetsuppgifter

Som förbundschef kommer du att leda utveckling av samordningsförbundet och dess verksamhet tillsammans med förbundets styrelse. Till sitt förfogande har förbundet en egen budget. Du ansvarar för att verkställa de beslut som styrelsen fattar samt för den ekonomiska förvaltningen. Det innebär verksamhetsplanering, budget och årsredovisning. I rollen är du en sammanhållande länk mellan olika myndigheter och skapar god samverkan och samordnar verksamheter mellan parterna. Du uppdragsleder, tydliggör finansierade insatser, arbetar med att utveckla arbetsmetoder och ständiga processförbättringar. Uppgiften för förbundet är att effektivisera och utveckla den samordnade rehabiliteringen och samverkan mellan parterna, både strukturellt och individinriktat. Syftet är att individer som bor inom samspelets upptagningsområde och har behov av samordnade arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser för att återfå eller öka sin arbetsförmåga ska kunna förstärka sina möjligheter till egen försörjning. Samordningsförbundet ska skapa finansiella förutsättning för flexibla, effektiva och lokalt anpassade samverkanslösningar som ett komplement till parternas ordinarie verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat inom någon eller några av huvudmännens verksamheter, inklusive ett samordningsförbund.

  • Erfarenhet av att leda och utveckla samarbete mellan olika organisationer.
  • God kännedom om hur politiskt styrda organisationer fungerar.
  • God kännedom om kommunal- och förvaltningsrätt samt lagen om offentlighet och sekretess.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med strategiska utvecklingsfrågor.
  • Erfarenhet av chefsansvar i form av ekonomi och arbetsmiljöansvar.
  • Goda kunskaper i både svenska och engelska.
  • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, god kommunikativ förmåga.

Arbetet som förbundschef kräver att du är självgående med god förmåga att arbeta självständigt med egna uppdrag. I rollen som den sammankallande länken krävs en utvecklad känsla för diplomati, tålamod samt förmåga att lyssna in och kommunicera. Vi söker dig som är drivande och har ett stort intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt och flexibelt sätt. Du är strukturerad och van att arbeta mot givna deadlines. För att lyckas i rollen är du kreativ, initiativrik och resultatinriktad med förmåga att upparbeta kontakter och skapa förtroende inom de samverkande organisationerna samt inom andra viktiga samhällsaktörer. För dig är det viktigt med ett gott samarbete, du kan hantera oenigheter och kommunicerar rakt och tydligt. Du står för ett gott värdskap med stort kundfokus gentemot individer och samverkande aktörer. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner:

Per-Inge Lidén, ordförande (MP), Karlstads Kommun, per-inge.liden@karlstad.se, 054-540 80 04

Pernilla Mattsson, vice ordförande, Försäkringskassan, pernilla.l.mattsson@forsakringskassan.se, 010-112 68 78

I den här rekryteringen samarbetar förbundet med Karlstads kommun, Cecilia Andersson, rekryteringskonsult, cecilia.andersson6@karlstad.se, 054-540 10 98

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1