Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Verksamhetscontroller

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Som verksamhetscontroller tillhör du staben för de tekniska förvaltningarna, det vill säga teknik- och fastighetsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och miljöförvaltningen, samt Parkab. Staben har cirka 50 medarbetare fördelade på fyra enheter: ekonomienheten, HR-enheten, informationsenheten och utvecklingsenheten. Du kommer att vara placerad på utvecklingsenheten där IT-strateg, IT-samordnare, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, informationssäkerhetssamordnare och verksamhetscontroller är organiserade. Just nu arbetar vi på distans men i vanliga tider sitter vi i trevliga aktivitetsbaserade lokaler i Samhällsbyggnadshuset i Inre hamn.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som verksamhetscontroller innebär bland annat att stödja de tekniska förvaltningarna med beslutsunderlag, övergripande inriktning, planering, styrning, uppföljning och analys av verksamheten. Du kommer att arbeta nära våra direktörer och övriga chefer i verksamheten och stötta dem i såväl strategiska som operativa frågor.

Dina ansvarsområden kommer främst att vara:

 • Planering, styrning, uppföljning och analys av de tekniska förvaltningarnas verksamhet ur ett övergripande perspektiv, såsom mål och indikatorer i strategisk plan i budget- och bokslutsarbetet.
 • Samordna arbetet med intern kontroll.
 • Utredare för olika uppdrag, arbeta fram och utveckla strategiska dokument, sammanställa statistik, samordna och svara på remisser.
 • Arbeta fram underlag och ge stöd om kundförväntningar och kundtillfredsställelse samt om ledande organisationer och konkurrenter för benchmarking och konkurrensutsättning av verksamhet.
 • Uppföljning och analys av verksamhetsresultat, nyckeltal, avtalsefterlevnad m.m.
 • Beredning och föredragning av ärenden.
 • Samverkan och samordning med förvaltningarna, dess avdelningar och enheter.
 • Vara de tekniska förvaltningarnas kontaktperson i internationella frågor samt stötta inom extern finansiering.


Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har:

 • Akademisk examen med relevant inriktning.
 • Flerårig erfarenhet av controllerarbete eller liknande arbete med verksamhetsstyrning och planering samt av att följa upp verksamhet, analysera resultat och föreslå förbättringsåtgärder.
 • Vana av att självständigt planera, organisera, prioritera och kommunicera ditt arbete.
 • God analytisk förmåga samt trivs i en roll där man själv är med och skapar förutsättningar för ständiga förbättringar.
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift.


Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från teknisk eller processorienterad verksamhet.
 • Vana av att föredra ärenden för ledningsgrupp, nämnd eller liknande.
 • Erfarenhet av projektledning.


Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta med många kontaktytor. Du är pedagogisk, har en god kommunikativ förmåga och kan på ett effektivt sätt föra fram även komplexa budskap för avsedd effekt i olika sammanhang. Vidare arbetar du strukturerat och planerar och organiserar arbetet inom området på ett effektivt sätt. Du är flexibel som person och har förmåga att utifrån den egna och andras analyser ta initiativ till ständiga förbättringar.

Då du kommer att arbeta med kvalitetsfrågor krävs det att du är kvalitetsmedveten och är noggrann och väl medveten om betydelsen av detta. Vidare har du ett analytiskt förhållningssätt och tar dig nyfiket och lösningsorienterat an komplexa frågor genom att analysera och bryta ner dem samtidigt som du har förmåga att även se till helheten.

I rekryteringen kommer vi att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:3137

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Nordenfelt, enhetschef
054-540 67 74