Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Fysioterapeut

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Vi söker dig som vill vara med och forma framtidens vård och omsorg, ett spännande och intressant uppdrag!

Som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast träffar du Karlstadsbor i åldrarna 7 år och uppåt inom ordinärt boende, särskilt boende, trygghetsboende, LSS-boende eller på daglig verksamhet. Arbetet innebär att stödja patienter med funktionsvariation att utveckla fysiska, kognitiva och sociala förmågor. Tillsammans med teamet är du med och gör skillnad i vardagen på riktigt!

Vi är inne i en organisationsförändring som startar upp under hösten för att stärka arbetet för att öka samverkan mellan chef och medarbetare samt tydliggöra det kommunala rehabiliteringsuppdraget. Fokus för oss är tidig rehabilitering, personcentrerad vård samt trygg och säker hemgång.

Det team du kommer att tillhöra består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och omvårdnadspersonal som jobbar och samarbetar nära med patienten.

Vi erbjuder en god introduktion som anpassas efter dina behov som nyanställd. Vi har även mentorer som utbildare och bollplank, nära handledarskap på ditt kontor och kontinuerlig kompetensutveckling när du börjar din anställning hos oss.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut arbetar du i förebyggande, funktionsbevarande och funktionshöjande syfte. Dina närmsta kollegor är arbetsterapeuter och fysioterapeuter, vilket bidrar till en holistisk syn gällande människans aktivitets- och funktionsförmåga. I arbetsuppgifterna ingår att värdera vårdbegäran och bedöma behov, fatta beslut och upprätta rehab-planer med egna åtgärder alternativt ordinera utförandet av åtgärder. Här ingår att förskriva hjälpmedel och du följer upp, utvärderar och dokumenterar det egna arbetet.

Du ansvarar också för handledning, råd, stöd och information i enskilda patientärenden, övriga personalgrupper och anhöriga tillsammans med övriga teamet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har en erfarenhet från kommunal- och/eller Regionens verksamhet.
B-körkort för manuell växel är ett krav.

Du stimuleras av möten med människor där du alltid är mån om att ge ett professionellt bemötande enligt vår värdegrund. Då merparten av din arbetstid är förlagd i patientens hem är du självständig, har lätt för att kommunicera, är flexibel och samarbetsinriktad. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi har individuell lönesättning, bra förmåner och anställningsvillkor som bl a flex-avtal enligt kollektivavtal.

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy att få se utdrag ur Polisens belastningsregister.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under den förlängda annonseringstiden även under sommaren, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria Andersson, Maria.andersson8@karlstad.se
054-540 63 84

AnnaKarin Westlund anna-karin.westlund@karlstad.se
054-540 57 58