Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Yrkeslärare inom fordonsvård och godshantering

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Beskrivning

Gymnasiesärskolans nationella program i Karlstad finns på två gymnasieskolor. På Nobelgymnasiet finns programmet för fordonsvård och godshantering. Nu behöver vi bli fler yrkeslärare så ta chansen att vara med och utbilda våra ungdomar på vägen ut i vuxenlivet!

Vi jobbar i nära samarbete med branschen och arbetar aktivt med att hänga med i utvecklingen för att rusta våra elever till att möta dagens såväl som framtidens behov. Efter avslutat program ska eleverna ha kunskaper för arbete med till exempel fordonsvård, lagerhållning och godshantering.

Arbetsuppgifter

Vi söker en yrkeslärare till gymnasiesärskolans nationella program för fordonsvård- och godshantering.  Du kommer att undervisa i årskurs 1-4 inom programmets yrkeskurser med varierade arbetsuppgifter inom t ex service, underhåll, lättare reparationer på personbilar, traktorer, småmaskiner. I tjänsten ingår undervisning och mentorskap.

Som anställd lärare hos oss ger vi möjlighet till behörighetsgivande studier i tjänsten.

Du ingår i ett väl fungerande arbetslag tillsammans med flera andra lärare som finns på både Tingvallagymnasiet (där rektor har sin placering) och Nobelgymnasiet. Arbetsplatsen för denna tjänst är förlagd på Nobelgymnasiet.

Kvalifikationer

Flerårig erfarenhet från arbete med fordonsteknik inom personbil, lastbil och/eller maskinsektorn är ett krav. För att trivas i arbetet måste du vara intresserad av människor och ha förståelse för elevernas olika förutsättningar och behov. Vi värdesätter att du har ett pedagogiskt förhållningssätt och en god förmåga att både arbeta självständigt såväl som samarbeta med kollegor och bransch.

Pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av arbete som lärare/instruktör eller motsvarande är meriterande. En lärares vardag innehåller flera digitala verktyg såsom lärplattform, närvarosystem, information, kommunikation och dokumentation mm och Nobelgymnasiet ligger i framkant med att arbeta digitalt. Detta gör att du bör ha viss erfarenhet av att arbeta digitalt för att trivas och känna dig bekväm arbetet

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tidsbegränsad anställning 12 månader med möjlighet till förlängning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Davy Henriksson
054-540 14 57