Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Driftchef gata-park

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

På avdelningen för offentlig utemiljö ingår idag parkenheten, gatuenheten, kundenheten samt maskin och verkstad som tillsammans arbetar med gator, parker och allmän platsmark för att skapa en trygg och vacker utemiljö i Karlstads kommun. Vi står nu inför en mindre omorganisation som innebär att vi samlar avdelningens driftspersonal inom gata och park till en ny enhet – driftenhet gata-park. Därför söker vi nu efter en ny enhetschef som vill vara med och bygga upp och utveckla den nya enheten. Enheten kommer att bestå av fyra arbetsledare och ca 30 medarbetare, under säsongen utökas enheten med ett 20-tal säsongsanställda medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Som driftchef för gata-park kommer du att, tillsammans med våra trädgårdsmästare, anläggningsarbetare, gatutekniker med flera, utveckla och förvalta kommunens offentliga utemiljö så att medborgarna är nöjda med att leva och bo i Karlstad. Det kan handla om park- och grönyteskötsel, gräsklippning, renhållning på allmän platsmark, underhåll av gator och vägar, vinterväghållning och sandning med mera. Ditt uppdrag är att bygga upp och vidareutveckla den nya enheten samt vidare leda och engagera enhetens medarbetare. Enhetens uppdrag ligger nära Karlstadbornas intresse och du kan förvänta dig en nära kontakt och kommunikation med bland annat politiken, media och medborgare. Din närmsta chef är avdelningschefen och du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du tillsammans med övriga enhetschefer samarbetar samt driver och utvecklar avdelningens arbete framåt.

Inom enheten ansvarar du för strategisk ledning av verksamhet, personal och ekonomi. Du leder, planerar, samordnar och följer upp verksamheten med kommunens uppdrag och mål som utgångspunkt. Tillsammans med arbetsledarna kommer du även att ta fram förslag och lösningar samt kalkyler på åtgärder för olika driftsuppdrag. Det förväntas att du är en närvarande och inkluderande chef som trivs med att vara ute i den dagliga verksamheten samtidigt som du också kommer att hantera ett ledarskap på distans då medarbetarna arbetar utspritt över hela kommunens område.

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som tidigare haft en chefsposition med budget-, personal- och verksamhetsansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet från drift av utemiljöer. Har du dessutom relevant högskoleutbildning eller annan utbildning inom exempelvis ledarskap ser vi även det som meriterande.

I din roll har du många olika kontaktytor, därför är det viktigt att du är kommunikativ och kan skapa långsiktiga goda relationer. Du är flexibel, strukturerad, har förmågan att se sammanhang och prioritera rätt för att uppnå goda resultat. Du brinner för ledarskapet och har förmåga att uppmärksamma, entusiasmera och motivera medarbetare. Det är av stor vikt att du har ett positivt bemötande och samarbetar väl med andra människor. Du behöver även vara lyhörd och ha förmåga att delegera.

Vi använder dagligen Microsoft 365 och andra verksamhetssystem i vårt arbete och förutsätter att även du har ett administrativt och digitalt sätt att arbeta och kommunicera på. 

Vi lägger stort fokus på personlig lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse. Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:3150

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Charlotte Gustafsson, avdelningschef
054-540 57 41