Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Enhetschef HS Stöd

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Beskrivning

Vi söker en driven och engagerad enhetschef till enhet HS Stöd och vårt ledningsteam. Verksamhet Hälso- och sjukvård omfattar huvudsakligen kommunens hemrehab och hemsjukvård. Du kommer att ha hand om och ansvara för några av sjuksköterskegrupperna i Karlstad.

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Arbetsuppgifter

Rollen som enhetschef innebär att planera, leda och följa upp verksamheten mot uppställda mål och i enlighet med gällande lagstiftning samt enligt kommunens mål, policy- och styrdokument. I rollen ingår att utveckla och driva verksamheten mot ständiga förbättringar. Som enhetschef har du ansvar för ekonomi, resultat, personal och arbetsmiljöfrågor. Du kommer att arbeta med samverkan och kvalitet för att skapa ett positivt utvecklingsklimat som ger medarbetarna möjlighet till delaktighet och inflytande. Samverkan med Region Värmland är också en viktig del i uppdraget. Som enhetschef förväntas du bedriva ett tydligt och kommunikativt ledarskap. Tillsammans med dina medarbetare ska du arbeta för att våra kunder får omsorg av bästa kvalitet.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsteam. Du har självklart ett mycket nära samarbete med dina chefskollegor inom verksamheten samt dina medarbetare.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och är trygg i ditt ledarskap. Du ska ha viljan, drivet och förmågan att utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare. 

Arbetet är självständigt och kräver god förmåga att kommunicera med såväl interna som externa kontakter. Att du har god samarbetsförmåga, är självständig, flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter är en förutsättning för att lyckas med uppdraget samt att du har en god förmåga att prioritera och organisera.

Du har adekvat högskoleutbildning, gärna som sjuksköterska, och har en god kännedom om det aktuella verksamhetsområdet och gällande lagstiftning. Vi tror också att du har erfarenhet av arbetsledning och ekonomisk styrning från hälso- och sjukvårdsområdet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, dina ledaregenskaper och att du har engagemang och förståelse för målgruppens behov. Det innebär att ditt ledarskap är i linje med förvaltningens och verksamhetens värdegrund.

Övrigt 

Ansökningstiden är förlängd då vi är i semestertider, och urval kommer att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Peter Nylander
054-540 57 95