Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Enhetschef fastighetsstöd

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Fastighetsavdelningen ansvarar för kommunens fastigheter. Vårt uppdrag är att vara långsiktiga fastighetsägare, bidra till stadens utveckling och till bra miljöer för karlstadsborna. Tillsammans skapar vi attraktiva, tillgängliga och hållbara lokaler.

Nu söker vi en enhetschef till avdelningens enhet Fastighetsstöd. Enheten fungerar som en stödfunktion till avdelningens verksamhet och består idag av sju medarbetare som är lokalplanerare, lokalstrateg, CAD-ingenjör, informationsförvaltare samt administratör.

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för fastighetsstöd ansvarar du för samordning av förbättrings- och utvecklingsarbete, informationsförvaltning, lokalförsörjning, it-samordning samt förvaltning av avdelningens fastighetssystem. I din roll som enhetschef har du fullt personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar.

Du kommer att ingå och vara delaktig i fastighetsavdelningens ledningsgrupp där du förväntas ta ett helhetsperspektiv för avdelningens verksamhet tillsammans med avdelningschef och övriga chefskollegor.

I rollen som enhetschef är ditt fokus att skapa förutsättningar för både medarbetare och verksamhet att leverera i vårt uppdrag till Karlstadsborna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du ska ha lång erfarenhet av att driva och samordna förbättrings- och utvecklingsprojekt. Du har vana att arbeta med informationsförvaltning, kommunikation och kvalitetsarbete. Du har erfarenhet av att leda och fördela arbete och har förmåga att engagera och stötta medarbetare. Likaså har du erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet.

Som person är du trygg och handlingskraftig, du ser helheten och arbetar strategiskt och långsiktigt. Du har förmågan att prioritera och driva olika typer av uppdrag. Vidare har du lätt för att samarbeta, inge förtroende och skapa goda långsiktiga relationer. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet och ledarförmåga.

Samtliga chefsförordnanden inom Karlstads kommun är tidsbegränsade för att stimulera den interna rörligheten. I dialog med din chef förlängs förordnandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:3270

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna-Lena Ljung, avdelningschef
054-540 68 38