Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kurator till Samtalsakuten

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Beskrivning

Samtalsakuten, Krismottagning för män och KAST Värmland är unika verksamheter som drivs gemensamt av Svenska kyrkan, Region Värmland och några Värmlandskommuner. Verksamheterna är samlokaliserade och har sin lokal i centrala Karlstad. Samtalsakuten vänder sig till kvinnor och män som drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska livshändelser. Krismottagning för män vänder sig till män som är i akut livskris, har problem i nära relationer eller behöver hjälp med att hantera sin aggressivitet samt behöver samtala med en samtalsterapeut. KAST Värmland tar emot personer som köpt sex. Verksamheterna ska vara lättillgängliga, ingen remiss behövs och i verksamheten för man inte heller journaler.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är förlagd på Samtalsakuten och KAST Värmland. Arbetet innebär krisbearbetning och psykosociala stödsamtal med enskilda personer. Besökarna erbjuds max 8 samtal men undantag görs då problematiken rör våld i nära relation. Du arbetar under förstärkt sekretess. Du kommer till en arbetsgrupp med mycket erfarna kollegor och du erbjuds bland annat extern handledning, kompetensutveckling samt får möjlighet till en friskvårdstimme per vecka.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad socionom med några års erfarenhet av samtal eller behandling. Du ska även ha erfarenhet av att ha arbetat med personer i kris. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning, steg 1. 

För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel, ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Du har även förmåga att reflektera, prioritera och organisera ditt arbete på ett sätt som är gynnsamt för uppdraget. Vidare bidrar du till arbetsklimatet med ditt engagemang och positiva inställning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Magnus Andersson
054-5404922, v 32-33

Johan Husberg
054-14 19 52, v 28-29