Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Friskvårdskonsulent

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Arbetsuppgifter

Enheten för arbetsrehabilitering och sysselsättning söker nu friskvårdskonsulent. Vi arbetar med personer som har en psykisk ohälsa vilket ibland också kan vara ett resultat av ett tidigare missbruk. Vissa av individerna som vi möter är väldigt stresskänsliga och flera kan också ha varit isolerade i hemmet under en längre tid. Fokus på vår verksamhet är arbetsrehabilitering där vi både kartlägger behov men också arbetar med att öka självkänslan hos de individer som kommer till oss.

Som friskvårdskonsulent inom vår enhet arbetar du tillsammans i ett team med andra professioner där ni tillsammans skapar en helhet kring individen. I rollen som friskvårdskonsulent kommer du vara med och kartlägga personers livsstil och leda en grupp av deltagare genom olika aktiviteter vid vår rehabiliteringsverksamhet, Överstens handelsträdgård. Vi har bl.a ett växthus där vi odlar i rehabiliterande syfte, ett snickeri där vi bygger saker till trädgården och naturligtvis en fantastisk trädgård som lämpar sig väl för olika typer av friskvårdsaktiviteter. Det vi odlar tar vi också tillvara på och tillreder i vårt kök tillsammans med deltagarna. I rollen som friskvårdskonsulent förväntas du både vara med och hålla i dessa dagliga aktiviteter som kan vara allt från enklare aktiviteter i vårt snickeri, småskalig odling och tillredning, till stressreducerande övningar och träning. Som ett led i att vi tar tillvara på det som vi odlar kommer du prata om kost, näringsämnen och att vad vi äter också påverkar hur vi mår. En viktigt arbetsuppgift är att förmedla kunskap och inspiration kring hur små förändringar kan göra en stor skillnad i det vardagliga livet då en viktig del är att stimulera deltagare till en mer hälsosam livsstil. De individer som du kommer möta är i behov av mycket stöd och motivation i de vardagliga aktiviteterna.

Du är en del av ett litet team som arbetar tätt för att skapa en meningsfull tillvaro för våra deltagare och är engagerad i deras progression. I teamet ingår även en arbetsterapeut, arbetskonsulent och en samordnare. I rollen så följer även ett dokumentationsansvar enligt gällande regler och riktlinjer.

Tidsbegränsad till 8 månader.

Kvalifikationer

Du är utbildad inom friskvårdslinje, näringslära motsvarande kock eller hälsopedagogik. Vi ser också att du är utbildad inom Mi då det är en viktig metod i vårt vardagliga arbete. Du behöver ha kunskap om stressreducerande övningar och erfarenhet av att hålla i gruppverksamhet. Om du har erfarenhet av småskalig odling, tillredning eller fin snickeri är det till fördel då detta ingår i de dagliga aktiviteter du förväntas hålla i. Du bör också ha både kunskap och erfarenhet av att jobba med målgruppen psykiskohälsa. För att fungera som friskvårdskonsulent måste du ha en mycket god förmåga till samverkan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 


Körkort krävs. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Martin Seppänen
054-5405092