Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Enhetschef kund- och verksamhetsstöd VA

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Beskrivning

VA-avdelningen söker nu dig som vill arbeta i en engagerande miljö där du blir en nyckelperson i en samhällsviktig verksamhet där vi kontinuerligt utvecklar verksamheten för en säker och hållbar VA-försörjning över tid. 

Kund- och verksamhetsstöd ansvarar för kundfrågor som rör förhållandet mellan fastighetsägare och VA-huvudman (ekonomi och juridik; anslutningar, avgifter, avtal, krav). Dessutom hanteras myndighetsroll inom renhållning, samt renhållningsfrågor med avseende på fettavskiljartömning. Enheten fungerar också som stödfunktion för avdelningens fem övriga enheter och ansvarar för avdelningsövergripande uppgifter (ex. taxa, verksamhetsuppföljning, myndighetsrapportering, miljöstöd, kvalitetssäkring och övergripande informationsförvaltning). Kontorsgruppen består av ca tio medarbetare som utgår ifrån Samhällsbyggnadshuset. 

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef för Kund- och verksamhetsstöd VA ansvarar du för att driva och utveckla avdelningsövergripande uppgifter, bland annat inom informationsförvaltning, kommunikation och miljöarbete. Inom ditt ansvarsområde ligger också abonnentfrågor och strategiska taxe- och ekonomifrågor - allt för att säkra finansieringen av en långsiktigt hållbar VA-verksamhet.  I uppdraget ingår även att ha ett övergripande ansvar för avdelningens nämndärenden och för att myndighetsrapportering sker. Tjänsten innehåller såväl tekniska som juridiska samt ekonomiska frågor. 

Dina arbetsuppgifter: 

  • ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhet för enheten. 
  • skapa förutsättningar för medarbetare och verksamhet att leverera i vårt uppdrag gentemot våra VA-kunder.   
  • utveckla verksamheten och verka för gott samarbete såväl internt som externt. 
  • ingå i avdelningens ledningsgrupp där du förväntas ta ett helhetsperspektiv för avdelningens verksamhet tillsammans med avdelningschef och övriga chefskollegor. 

För oss är arbetsmiljön viktig och vi vill att du arbetar aktivt för ett gott arbetsklimat och trivsel på arbetsplatsen. 

Kvalifikationer

För den här tjänsten behöver du;

  • akademisk utbildning inom antingen teknik, ekonomi eller juridik. 
  • relevant erfarenhet inom framförallt teknik och ekonomi, men det är en fördel om du även har erfarenhet av att hantera frågor av juridisk karaktär.
  • ha erfarenhet som chef. 

Det är meriterande om du  

  • har arbetat med arbetsuppgifter från liknande verksamhet.
  • har kunskap om va-ekonomi och va-juridik.
  • har erfarenhet av att ha jobbat inom en politiskt styrd organisation. 

Vi söker dig som är en trygg ledare som har förmågan att skapa och upprätthålla tydlig systematik i de viktigaste arbetsprocesserna. Vi önskar att du är kommunikativ, inger förtroende och gillar att samarbeta, både internt och externt.  
 
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

I Karlstads kommun har chefer en tillsvidareanställning med tidsbegränsat förordnande som chef. Chefsförordnandet kan förlängas. Vi erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer. Inom förvaltningen jobbar cheferna under devisen ”Vi leder tillsammans”.  För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning med tidsbegränsat förordnande som enhetschef. Chefsförordnandet kan förlängas.

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:3595

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Patrik Nilsen
054 - 540 65 78