Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

1-2 speciallärare/specialpedagog till Frödingskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Frödingskolan är en grundskola med c:a 280 elever i årskurserna 4-9. Skolan ligger i stadsdelen Kronoparken, ca 7 km öster om Karlstads centrum. Skolor och förskolor inom stadsdelen har ett nära samarbete, bland annat med fokus på språkutveckling, för att ge alla barn i åldern 1-16 år de bästa förutsättningarna att klara sin skolgång och framtida val. Skolan är just nu i ett skede där fokus ligger på att höja resultaten i kärnämnena för att öka andelen elever med gymnasiebehörighet. Vi söker nu 1-2 personer till vårt specialpedagogiska team. Det finns möjlighet både till heltid och deltid (dock minst 50%), ange i din ansökan vad du är intresserad av.

Arbetsuppgifter

Kartläggningar och undervisning, enskilt och i grupp, utifrån specialpedagogiskt perspektiv. Stötta ämneslärare. I nuläget delar de två befintliga personerna i teamet på uppdraget som speciallärare och specialpedagog. Det är ett upplägg som kan fortsätta eller förändras beroende på kompetens och önskemål hos den/de personer som kommer in i teamet. 

Kvalifikationer

  • Legitimerad lärare samt examen som speciallärare och/eller specialpedagog. Även du under pågående utbildning till speciallärare/specialpedagog är välkommen med ansökan.
  • Till åtminstone en av tjänsterna krävs behörighet i matematik och lång erfarenhet av matematikundervisning
  • Förmåga att analysera verksamheten ur ett helhetsperspektiv och att prioritera bland de egna arbetsuppgifterna därefter
  • Stor vikt läggs vid personlig lämplighetFör att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid/Deltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Kristin Andersson
054-5401136