Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Arbetsledare till skog och friluftsliv

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Enheten Skog och friluftsliv ansvarar för en långsiktig planering, förvaltning och utförande av skötsel av kommunens skogsområden som består av ca 6 000 ha förvaltningsskog och ca 1 000 ha tätortsskog. Arbetet sker både i egen regi och i samverkan med extern förvaltare. Enheten består idag av 30 medarbetare.

På enheten ingår också förvaltning av friluftsanläggningar såsom ca 17 mil vandringsled, grillplatser m.m. Enheten ansvarar också för jakt och fiske på kommunens mark.

Arbetsuppgifter

Som arbetsledare på enheten Skog och friluftsliv kommer du att vara en av fem arbetsledare och ansvara för ett eget arbetslag. Din personal rekryteras från arbetsmarknads- och socialförvaltningen samt arbetsförmedlingen och gruppen med medarbetare består av omkring fyra till åtta personer.

Din uppgift blir att, tillsammans med din personal, utföra yttre markskötsel i form av röjning och trädfällning i den tätortsnära skogen, samt utföra tillsyn och skötsel av våra anläggningar så som vandringsleder, grillplatser m.m.

Närmre innebär din roll:

  • Aktiv arbetsledning, det vill säga att planera, resurssätta och styra den vardagliga verksamheten så att personalen får bra underlag och förutsättningar att arbeta effektivt. Du prioriterar och beslutar om vilka uppdrag som ska genomföras, i vilken ordning och av vem.
  • Aktivt och närvarande ledarskap, det vill säga att du leder arbetsgruppen med uppsatta mål och du stöttar individers personliga utveckling. Du är ett föredöme i gruppen och agerar utifrån kommunens värdegrund. Du är rörlig och närvarande i arbetsgruppen samtidigt som du är ett stöd till enhetschefen.
  • Du driver verksamheten framåt och du följer upp och utvärderar resultatet i form av kvantitet, kvalitet och ekonomi tillsammans med vår produktionsplanerare. Vi arbetar också med ständiga förbättringar.
  • Kommunikation, det vill säga upprätthålla en god kommunikation på arbetsplatsen.

Du kommer att utgå från Kroppkärrs gård.

Kvalifikationer

Du har minst gymnasieexamen eller annan relevant utbildning och är van att hantera röjsåg samt motorsåg. Det är meriterande om du har erfarenhet inom bygg/snickeri eller skogsarbete.

Du är en person med eget driv som vågar göra prioriteringar och fatta beslut. Vidare är du kvalitetsmedveten och tar dig tid för reflektion och uppföljning av de resultat vi uppnår. För tjänsten krävs att du är kommunikativ, har datavana och kan formulera dig väl i både tal och skrift. Självklart ska du bidra till arbetsglädje och värna den goda arbetsmiljön.

För tjänsten krävs minst B-körkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:3727

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Håkan Eriksson, 054 - 540 69 52