Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Trafikhandläggare vikariat

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Avdelningen offentlig utemiljö ansvarar för kommunens vägar, parker, torg och andra offentliga platser. En av avdelningens enheter är kundenheten som består av ett tjugotal engagerade och kunniga medarbetare som alla arbetar för våra kunder, både externa och interna. I enhetens uppdrag ingår bland annat att hantera tillstånd som söks inom den offentliga utemiljön, som till exempel grävtillstånd och tillfällig markupplåtelse och parkeringstillstånd för personer med funktionshinder. Vi koordinerar felanmälningar, synpunkter och önskemål, i nära samarbete med kommunens kontaktcenter. Kundenheten hanterar parkering- och trafiksäkerhetsfrågor och stöttar övriga enheter på avdelningen inom frågor som rör bland annat kommunikation, information och kvalitet. På enheten finns flera olika funktioner förutom trafikhandläggare, så som centrumsamordnare, koordinator, parkeringsvakter, gatuingenjör, informationsförvaltare. Vår trafikhandläggare ska vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie. 

Arbetsuppgifter

Som trafikhandläggare hos oss på teknik- och fastighetsförvaltningens kundenhet kommer du att arbeta brett med trafik- samt parkeringsfrågor och ha ett omväxlande arbete som berör kommunens trafikfrågor. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter som exempelvis ansvara för parkeringsfrågor och vägmärken, planera och genomföra åtgärder, bl a att upprätta lokala trafikföreskrifter (LTF), trafikanordningsplaner (TA), kommunicera med media, hantera synpunkter, frågor och klagomål från medborgare och företag.

Du ingår i en trafikgrupp där trafikingenjörer och gatuingenjörer från andra enheter samarbetar i gemensamma frågor. Du hanterar tillstånd för tunga och långa fordon som vill trafikera olika områden i kommunen, upplåtelse av allmän platsmark och trafikjuridiska frågor. Visst samarbete med stadsbyggnadsförvaltningen i deras planering av framtida områden ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom området eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha god kunskap om trafik, parkering, vägmärken och den lagstiftning som råder kring detta. Meriterande är om du har utbildning i Lokala trafikföreskrifter samt Arbete på väg minst nivå 1, men helst ända upp till nivå 3 eller några års yrkeserfarenhet inom området. 

Som person ser vi att du är initiativtagande, självgående och har en flexibel förmåga för att kunna planera och prioritera dina arbetsuppgifter utifrån behov.

Vi förutsätter att du tycker det är roligt och har lätt för att samarbeta med andra, du har en god känsla för bemötande och service då du har många kontaktytor i ditt arbete både inom Karlstads kommun och med medborgare och företagare. Du bör därför ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör med lätthet kunna hantera och ta dig an olika datasystem och vanliga Office-program.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2021:3807

Antal arbetstillfällen

1