Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Aktivitets- och frivilligsamordnare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Beskrivning

Verksamhetsområde Trygghetsboende och Resurscentrum förebyggande söker nu en aktivitets- och frivilligsamordnare. Vi är fyra aktivitetssamordnare inom förvaltningen och vårt övergripande uppdrag är att samordna och utveckla meningsfulla aktiviteter för våra seniorer. Därigenom skapar vi förutsättningar för en meningsfull vardag samt förebygger ensamhet och isolering. 

En av våra utmaningar är att nå våra seniorer på fler arenor än tidigare. Fritidsvanor förändras över tid, vilket kräver en större mångfald av utbud för att kunna möta målgruppens breddade intresseområden. Du förväntas vara en motor för att skapa en meningsfull vardag utifrån ett personcentrerat tänk med fokus på friskfaktorer och välbefinnande. 

Arbetsuppgifter

Som aktivitets- och frivilligsamordnare samordnar och utvecklar du geografiskt spridda träffpunkter med ett utbud av aktiviteter i området. Arbetet sker i samverkan med frivilligarbetare och andra organisationer för att skapa nätverk, aktiviteter och sociala kontakter för seniorer i närområdet. En central funktion i detta uppdrag är förvaltningens trygghetsboenden där du samarbetar med trivselvärd och andra funktioner.

Du arbetar också för att utveckla en meningsfull vardag för våra kommuninvånare som bor på kommunens vårdboenden och i ordinärt boende med stöd från hemtjänst. Du har en konsultativ, stödjande och samordnande roll gentemot framför allt aktivitetsombud och trivselombud i det arbetet.

Tillsammans med dina kollegor driver du förvaltningens Frivilligcentral och samordnar olika frivilliginsatser. Som aktivitets- och frivilligsamordnare utgår du från Resurscentrum som ligger i centrala Karlstad.

Kvalifikationer

Du har en utbildning från högskola eller universitet med pedagogisk inriktning inom fritid, kultur, idrott eller hälsa alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Skulle du ha en utbildning till äldrepedagog är det extra spännande. Du har ett genuint intresse för äldre och för att deras vardag ska bli meningsfull. Meriterande för tjänsten är att du har erfarenhet av att arbeta med äldre.  

Du är flexibel, kreativ och har ett pedagogiskt arbetssätt. Du är initiativrik och ser helheten i verksamheten. Du är en god teamspelare som aktivt bjuder in andra till samarbete. Du tar stort ansvar i ditt yrke och visar omdöme och respekt. Du bidrar också till ett positivt och gott klimat på arbetsplatsen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi förutsätter att du har goda dokumentationskunskaper och är bekväm med att använda digitala stöd i arbetet. Din förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift är god. Verksamheten eftersträvar ständig utveckling och du kommer att behöva tänka nytt, planera, strukturera och marknadsföra både befintliga och nya aktiviteter. 

Giltigt B-körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria Hasslid
054-5405882

Ronnie Adrian
054-5405858