Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Enhetschef till trygghetsboende

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus.

Beskrivning

Verksamhet Trygghetsboende består av fem trygghetsboenden samt Resurscentrum. Vi har 10 enhetschefer som tillsammans med verksamhetschef leder verksamheten och samtliga enhetschefer är placerade på våra boenden. Enhetscheferna i verksamheten har ett nära och givande samarbete.

En av våra chefer ska under hösten gå vidare till nya uppdrag inom förvaltningen varför vi nu söker en driven och engagerad enhetschef till ett av våra boenden och vårt ledningsteam. Karlstads kommun erbjuder individuell handledning, mentorskap och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Arbetsuppgifter

Rollen som enhetschef innebär att leda, samordna, planera och utveckla verksamheten mot uppställda mål och i enlighet med gällande lagstiftning samt enligt kommunens mål, policy- och styrdokument.

Som enhetschef har du ansvar för kvalitet, ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor. Du kommer att arbeta med samverkan och kvalitet för att skapa ett positivt utvecklingsklimat som ger medarbetarna möjlighet till delaktighet och inflytande. Tillsammans med dina medarbetare ska du verkställa beviljade insatser och arbeta för att våra kunder får omsorg av bästa kvalitet.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetens ledningsteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och är trygg i ditt ledarskap. Du ska ha viljan, drivet och förmågan att utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare.

Arbetet är självständigt och kräver god förmåga att kommunicera med såväl interna som externa kontakter. Att du har god samarbetsförmåga, är självständig, flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter är en förutsättning för att lyckas med uppdraget samt att du har en god förmåga att prioritera och organisera.

Du har en adekvat högskoleutbildning samt god kännedom om det aktuella verksamhetsområdet och gällande lagstiftning. Vi tror också att du har erfarenhet av arbetsledning och ekonomisk styrning, gärna från liknande verksamhet. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, dina ledaregenskaper och att du har engagemang och förståelse för målgruppens behov. Det innebär att ditt ledarskap är i linje med förvaltningens och verksamhetens värdegrund.

Giltigt B-körkort är ett krav.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Jill Mattsson
054-5406088