Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Vikarierande HR-specialist

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Arbetsplats

Som HR-specialist på Kommunledningskontoret tillhör du arbetsgivaravdelningen och här finns även löneadministratör, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, controller och förhandlare som leds av en HR- och förhandlingschef. Tillsammans hjälps vi åt med att leda, utveckla, samordna och följa upp arbetsgivararbetet både på kommunledningskontoret och i koncernen Karlstads kommun. 

Vår HR-specialist ska vara föräldraledig och därför söker vi dig som vill jobba brett med HR-frågor hos oss.

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-specialist har du fokus på att driva och utveckla HR-arbetet, både operativt och strategiskt, för att underlätta för förvaltningens chefer och medarbetare. Det är en bred roll som innefattar de flesta områden inom HR. Fokusområden är bland annat arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt, jämställdhet- och mångfald, kompetensförsörjning/rekrytering samt samverkan med de fackliga organisationerna. Du ger ett konsultativt stöd till förvaltningens chefer i dessa frågor men du är även med och utvecklar det koncernövergripande strategiska arbetet genom arbetsgrupper tillsammans med andra HR-specialister från koncernens verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med HR-inriktning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och har arbetat både på operativ och strategisk nivå. Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig sektor.

Du tycker om att planera, organisera och följa upp arbetet. I uppdraget förväntas du vara bekväm med att stå inför större grupper, till exempel i ett chefsmöte. Du har en helhetssyn med förmåga att hålla ihop delarna, men även noggrann med detaljerna. Som person är du förtroendeskapande, prestigelös och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Det är viktigt att du har ett genuint intresse och engagemang för frågorna samt att du vill utveckla det löpande HR-arbetet att bli ännu bättre.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Niclas Friman HR-chef
054-540 10 77

Lovisa Nilsson HR-specialist
054-540 81 72