Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Barnskötare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Vi söker en barnskötare till en yngre-avdelning. Vitsippans förskola är en förskola med sex avdelningar som just nu ligger i paviljonger i stadsdelen Sommaro. I början av december ska våra nyrenoverade/nybyggda lokaler vara färdiga och redo att flytta in i. Vi byter då namn till Duvkullans förskola. Förskolan har närhet till skogen och Mariebergsskogen.  

Arbetsuppgifter

Att arbeta som pedagog i förskolan innebär att ta sin utgångspunkt i läroplanen och det barnen visar intresse för. Tillsammans med arbetslaget utformar ni en utbildning som skapar möjlighet för barnen att utvecklas så långt det är möjligt. 

Som barnskötare ingår du i ett arbetslag där ni tillsammans planerar, dokumenterar och utvecklar det pedagogiska arbetet utifrån förskolans styrdokument. Tillsammans arbetar ni för att skapa en tillgänglig miljö som inspirerar till samspel, lek och kommunikation. Barnens utveckling och lärande ska dokumenteras och analyseras för att göra det möjligt att följa barnens förändrade kunnande och tillgodose barnens möjligheter att utvecklas. 

Arbetslaget arbetar idag med olika teman under läsåret och använder estetiska lärprocesser i sin utbildning. Lärmiljön följer barnens intressen och de olika de teman som avdelningen arbetar med.      

Ett positivt förhållningssätt är viktigt för att samarbeta och skapa goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Det sprider arbetsglädje och skapar bra dagar tillsammans.   Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare.  
Flera års arbetserfarenhet som barnskötare krävs. 
Det krävs datorkunskap samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. 
Vi söker dig som är engagerad, professionell och är en närvarande pedagog som vill vara delaktig i att skapa en utvecklande, rolig och lärorik förskola.  
Du är ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. 
Du har god samarbetsförmåga.                                                                                                    Du har erfarenhet av att fortlöpande ha samtal med vårdnadshavare och kunna genomföra utvecklingssamtal.                                                                                   

 
Välkommen med din ansökan! 

   För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2021-11-01

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Annika Andersson
054-5403037