Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Elevassistent 75% i grundsärskolan, 2 tjänster

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Grundsärskolan i Karlstad finns på 5 st skolor i Karlstads kommun.

Just nu söker vi elevassistenter:

1 st 75% placering Hultsbergsskolans grundsärskola, rektor Marie-Louise Elfstedt

1 st 75% placering Frödingskolans grundsärskola, rektor Maria Holm

Arbetsuppgifter

Som elevassistent i grundsärskolan kommer Du ingå i ett arbetslag med lärare, fritidspedagoger, förskollärare och elevassistent. Eleverna läser samtliga efter grundsärskolans ämnesområden. Du kommer har ett tätt samarbete med övrig pedagogisk personal och även de personliga assistenterna som är knutna till vissa elever. Du behöver vara flexibel, lyhörd, lugn, trygg och inneha en god samarbetsförmåga. Utöver att delta i den planerade undervisning ingår även att stötta elever med deras omsorgsbehov. 


Ditt ansvar är att följa och stötta elever i de dagliga aktiviteterna som sker under skoldagen samt att samarbeta med arbetslaget, skapa en god relation med elever och vårdnadshavare. Arbetet med eleverna kommer att ske både i grupp och enskilt utifrån vad läraren planerat. För tjänsten är det viktigt att du har lätt för att skapa relationer, har en god arbetsförmåga och är en trygg person som är bra på att vara tydlig i din kommunikation. För att vara aktuell för tjänsten önskar vi att du kan starta omgående.

Kvalifikationer

Yrkesutbildning till elevassistent, examen från barn och fritidsprogrammet

Arbete inom grundsärskolan är meriterande samt kunskaper och vana att använda bildstöd och tecken som stöd. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

2

Kontaktperson

Marie-Louise Elfstedt, rektor
054-5403185

Maria Holm, rektor
054-540 35 00