Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Socialsekreterare till Mottagningsenheten

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Arbetsuppgifter

Anställningen tillhör Familjeavdelningens Mottagningsenhet med placering i Mottagningsgruppen. På enheten finns tre olika arbetsgrupper, Mottagningsgruppen, Fältgruppen och administratörsgruppen som är avdelningens samlade administrativa stöd. Enhetens arbete riktar sig till familjer med barn 0-18 år.
Arbetet som socialsekreterare i Mottagningsgruppen innebär att du tar emot och gör förhandsbedömningar av orosanmälningar samt ansökningar gällande barn och unga upp till 18 år. Vi använder Signs Of safety som metod vid våra möten med familjer. Mottagningsgruppen konsulteras av andra myndigheter och verksamheter kring oro för barn och unga. Vi ger råd och stöd till de som kontaktar oss. Vi informerar även förskolor, skolor och hälsovård om myndighetens uppdrag.
Ingår även extern handledning samt fortbildningar- t ex BBIC & Signs Of Safety.Kvalifikationer

För att kunna göra kvalitativa, rättssäkra och kvalificerade bedömningar krävs:
- Socionomexamen
- Lång erfarenhet av socialt arbete i barn och ungdomsfamiljer
Som person behöver du vara kommunikativ och strukturerad. Du behöver ha god förmåga att prioritera i ditt arbete, samt vara flexibel och stresstålig
.

Utbildning i BBiC och Signs Of Safety är meriterande.

B-körkort erfordras.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Elin Bouveng, Enhetschef
054.5405185