Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Organisationskonsult med inriktning ledar- och medarbetarskap

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Beskrivning

Vi befinner oss på en spännande förändringsresa och rustar oss för att möta framtiden. Är du en strateg med passion för ledar- och medarbetarutveckling samt organisationsfrågor och vill bidra med din kompetens i ett strategiskt viktigt område? Hos oss på avdelningen för strategisk HR blir du kollega i ett engagerat team med HR- strateger och andra HR-resurser som verkar för att stödja kommunkoncernens chefer och HR-funktioner så att vi tillsammans kan utföra vårt uppdrag enhetligt och professionellt. Vi har under lång tid arbetat målmedvetet och framgångsrikt med ledar- och medarbetarutveckling och vi bidrar till att Karlstads kommun är en attraktiv arbetsgivare för både nuvarande och framtida ledare och medarbetare. Vi söker nu en organisationskonsult med inriktning ledar- och medarbetarskap och hoppas att du är vår framtida kollega.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att i nära samarbete med kommunledningen utveckla vårt kommunövergripande ramverk för chefs- och ledarutveckling samt medarbetarutveckling. För att utveckla vårt koncept blir det viktigt att i samverkan med förvaltningar och bolag inom koncernen driva, motivera och engagera i dessa frågor. I arbetet ingår att bygga utvecklingsprogram och hålla utbildning inom området. Samverkan och goda relationer, både inom kommunledningskontoret och med andra förvaltningar och bolag, är en viktig ledstjärna i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom beteendevetenskap, HR annan utbildning eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms relevant. Gärna med påbyggnad inom ledarskap och organisationsteori. Det är meriterande om du har erfarenhet och certifiering i handledning och eller coaching.  Du är van att driva och leda projekt på övergripande nivå och har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.  För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av organisations- och ledarutvecklingsfrågor, du behöver även ha erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling i komplexa organisationer. Du har erkänt god förmåga av att se till helheten samtidigt som du kan omsätta teori till praktisk verksamhet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Karina Holgersson Linder Avdelningschef
054-540 55 69