Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Speciallärare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Beskrivning

Sundsta-Älvkullegymnasiet invigdes augusti 2021 och är en av Sveriges nyaste och modernaste gymnasieskolor och en av de allra största. Skolan har ca 2000 elever och 250 personal.

Vår vision är enkel. Våra elever ska nå sina mål och vara väl rustade för framtiden. Dit når vi genom att fokusera på skolglädje, goda relationer och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning till gymnasiesärskolans individuella program på Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Samarbete och lyhördhet för elevernas behov är viktigt och du arbetar i arbetslag tillsammans med speciallärare och flera elevassistenter.

Tjänsten är fysiskt krävande då bland annat tunga lyft kan förekomma.

Kvalifikationer

Flera av våra elever har flerfunktionsvariationer och är i stort behov av lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik med tydlig struktur. Det är därför viktigt att du har erfarenhet och kunskaper kring elever inom NPF, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och AKK.

Du är en trygg vuxen som har god förmåga att skapa en trygg relation med eleverna, både under lektionstid och på raster. Du tar ett stort personligt ansvar och har tålamod i mötet med eleverna.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i särskola. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2022-01-10 eller enligt överenskommelse.

Ansök senast

Referensnummer

SÄG-202109

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Susanne Brissman
054-5401545