Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Förskollärare till Hagaborgs förskola

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Hagaborgs förskola är precis nyinflyttade i nya paviljonger i väntan på en helt ny förskola. Den nya förskolan är klar årsskiftet 2022–2023. Hagaborgs förskola kommer bli en spännande förskola med åtta avdelningar. Tillsammans kommer vi att ha tillgång till en stor inspirerande gård där barnens kreativitet, nyfikenhet och leklust ska stimuleras. I samspelet mellan våra miljöer ute och inne, digitalt och analogt, barn och pedagoger skapar vi en verksamhet där trygghet och glädje står i fokus.

Du som är nyutexaminerad förskollärare erbjuds en mentor under ditt första anställningsår.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu förskollärare med ett starkt intresse för utemiljö och digitalisering. Du ska vara väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss bidrar du till att verksamheten utvecklas i rätt riktning och ger våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas i en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö alla dagar. Vår förskola är en mötesplats där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö. Vi ser förskolan som en plats för barnen att mötas i demokratiska frågor och involveras i olika beslut. Vi värnar om varandras olikheter och tar vara på varandras kunskaper och förmågor. Våra olikheter är en tillgång i vårt uppdrag att skapa likvärdighet och för att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det lärande barnet som har en egen röst, egna kunskaper och förmågor. Alla på förskolan ska mötas utifrån det egna värde man har, bli bekräftad, lyssnad till och tas på allvar.Kvalifikationer

Vi söker dig som;

  • - är legitimerad förskollärare
  • - har ett tydligt fokus på din undervisning och barns lärande
  • - tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö
  • - ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet
  • - tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö
  • - är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik

Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas

 För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Carl-Johan Lindalen
054-5403136