Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Stadsbyggnadsantikvarie

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Karlstad växer och stadsutvecklingen behöver möta framtidens behov. Stadsbyggnadsförvaltningens cirka 50 medarbetare har hand om detaljplaner, bygglov och stadsmiljöfrågor för att göra den utvecklingen möjlig. Vi är också kommunens lantmäterimyndighet och arbetar med kartor, mätning och GIS– geografiska informationssystem.

Arbetsuppgifter

Det huvudsakliga uppdraget består av att inventera byggnader och miljöer för kommunens digitala kulturmiljöprogram. Arbetet med kulturmiljöprogrammet inkluderar arkivsök, dokumentation, urval och värdering av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse. 

Som stadsbyggnadsantikvarie bidrar du även med kulturmiljökompetens vid handläggning av aktuella plan- och bygglovsärenden samt intern och extern rådgivning i kulturmiljöfrågor. Du kommer även att arbeta strategiskt med att vidareutveckla rutiner för hantering av kulturvärden i plan- och byggprocessen. 

Nu söker vi förstärkning i arbetet med kommunens kulturmiljöprogram under det närmsta året. Inventeringsarbetet är ett viktigt arbete som ger ett bättre kunskapsunderlag i plan- och bygglovsärenden.

Urvalsprocessen sker löpande vilket innebär att du kan bli kontaktad före ansökningstidens utgång.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bebyggelseantikvarisk eller byggnadsantikvarisk utbildning samt har goda kunskaper om plan- och bygglagen och av tillämpningen av de bestämmelser som styr hanteringen av kulturvärden i plan- och byggprocessen. 

Du har kunskaper om både arkitekturhistoria och samhällshistoria samt erfarenhet av kulturhistorisk värdering av byggnader och bebyggelsemiljöer. 

En viktig egenskap är förmågan att kommunicera kulturhistoriska värden pedagogiskt och lättförståeligt både skriftligt och muntligt. Du ska kunna arbeta självständigt och vi ser gärna att du är en effektiv och systematisk person med förmåga att ha ett övergripande perspektiv. Det är också meriterande om du har erfarenhet av hantering av kulturvärden i plan- och byggprocessen samt erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. 

B-körkort är ett krav.

Sökord: Byggnadsantikvarie, Bebyggelseantikvarie, stadsbyggnadsantikvarie, antikvarie, kulturmiljö, kulturmiljövård.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

SBN/2021:319

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Henrik Sjöberg, enhetschef
054-540 4623

Amanda Oom, stadsbyggnadsantikvarie
054-540 4514