Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Bad- och friskvårdsinstruktör

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alster herrgård – Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, Skaparverkstan, UNO – Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

Sundstabadet erbjuder något för alla. Här finns en badupplevelse oavsett om man vill LEKA, TRÄNA eller NJUTA. Sundstabadet är en av landets största badanläggningar med över 400 000 inpasseringar årligen. Verksamheten är öppen 360 dagar per år. Våra målgrupper är alla Karlstadsbor såväl allmänhet som skolelever och föreningsliv samt besökare till Karlstad.

Arbetsuppgifter

Som bad- och friskvårdsinstruktör arbetar du brett med kursverksamhet, livräddning, simundervisning, spa- och bastuupplevelser samt övriga normalt förekommande arbetsuppgifter för badpersonal. 

Du förväntas ge god service för att få gästerna att känna sig bekväma och trygga. Du ingår även i den grupp som ansvarar för och genomför vattenträning och friskvårdsaktiviteter.

 

Kvalifikationer

För att bli aktuell för anställning ska du klara kunskapskraven för simmärket Guldbojen och internutbildas till simlärare och andra relevanta utbildningsområden.

Du är pedagogisk och uppskattar att leda och instruera vuxna och barn i verksamhet så som simundervisning, baby- och minisim då detta är en central del av verksamheten.

Vi ser att du har erfarenhet av att hjälpa och leda andra i deras utveckling oavsett om det är träning eller simundervisning. I gruppträning har du en dokumenterad erfarenhet av att ha lett förkoreograferad träning till musik.

Kanske har du en bakgrund inom dans, Body Combat eller något däremellan. Du är en kreativ person som har lätt för att hitta passande övningar i takt till musiken och vidareförmedla dessa på ett pedagogiskt och coachande sätt till din omgivning.

Ytterligare högre utbildning, så som SAFE och Les Mills, eller kunskaper inom träning och friskvård är meriterande. Du har gärna utbildning inom HLR och D-HLR samt kunskap om första hjälpen. Kanske har ditt intresse för träning gjort att du är väl orienterad inom kroppens uppbyggnad och träningsfysiologi.

Du har inga problem med att arbetet ibland blir stressigt eller att arbetsuppgifterna kan variera under dagen. Du uppskattar att arbeta i grupp och att tillsammans med dina kollegor lösa uppdraget på bästa möjliga sätt för gästen eller verksamheten. Som person är du initiativrik, självgående och energirik vilket gör att du hela tiden söker möjligheter till att utveckla dig själv och verksamheten.

 

Då visst arbete sker med dator som hjälpmedel är du kunnig i Microsoft Office-delar. Du behärskar svenska väl i tal och skrift samt engelska väl i tal. B-körkort är ett krav då verksamhet kan bedrivas på flera anläggningar i kommunen. 

Arbetstiden är förlagd över verksamhetens öppettider vilket innebär arbete även på kvällar och helger.

 

Urval och tillsättning kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Jonas Kirvall
054-540 24 31