Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Studie och yrkesvägledare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Beskrivning

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss. 

Varje skola leds av en gymnasiechef som också är chef för skolans rektorer. I organisationen ingår även en beställarenhet för vuxenutbildningen. Förutom skolorna finns övergripande administrativt stöd inom ekonomi-, personal- planerings- och utvecklingsområdet. 

Vuxenutbildningen Karlstad bedriver verksamhet inom Särskild utbildning för vuxna, svenska för invandrare (SFI), teoretiska kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkesutbildningar och kombinationsutbildningar. Beställarenheten beställer all vuxenutbildning, vilket sker från både interna och externa utbildare. Vuxenutbildningen Karlstad erbjuder fem starter (var 10:e vecka) per år med olika studieformer, klassrum-, distans- samt flexstudier vilket innebär en kombination av klassrums- och distansstudier. SFI startar var femte vecka. På Vuxenutbildningen i Karlstad studerar cirka 4000 elever per år, varav drygt 60 procent är hos externa utbildare och ca 40 hos våra interna utbildare. 
På Beställarenheten finns följande arbetsenheter; expedition för vux-elever, antagningsenhet, Syv-enheten (studie- och yrkesvägledare) samt Sfi-enheten.

Arbetsuppgifter

Som Studievägledare inom SFI och Kombinationsutbildningar på Vuxenutbildningen kommer du ingå i ett team med Samordnare, Verksamhetsutvecklare, handläggare och administratörer som leds av administrativ chef och rektor. Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga enheter inom Vuxenutbildningen.

Uppdraget innefattar att informera och vägleda vuxna både inför och under studier inom vuxenutbildningen och SFI via våra olika kommunikationskanaler och fysiska eller digitala besök. Du kommer i din roll möta elever, utbildningsledare, lärare och andra aktörer inom utbildningssfären. Du kommer också att arbeta med uppföljning av elever, individuella studieplaner, dokumentation, informationer för grupper, utvecklingsarbete och viss metodutveckling, omvärldsbevakning samt andra arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. I tjänsten ingår administrativa uppgifter.

Du kommer att samarbeta med andra kommuner, förvaltningar och andra myndigheter samt samverkar med övriga medarbetare på Beställarenheten för att ge våra elever bästa tänkbara stöd och vägledning.

Kvalifikationer

Utbildad studie- och yrkesvägledare med erfarenhet från vuxenutbildning eller motsvarande. Du ska ha goda kunskaper om utbildningssystemet och arbetsmarknad. Du ska vara strukturerad och utåtriktad med god pedagogisk förmåga.
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och för denna roll är det viktigt att du är serviceinriktad, kommunikativ och ansvarsfull. Du gillar att vägleda andra och har god förmåga att se lösningar på problem som kan uppstå.

Du bidrar till att höga förväntningar genomsyrar hela verksamheten. Du är medveten om att ett gott medarbetarskap bygger på ärlighet, förtroende, tydlighet och goda relationer. Du är modig och nyfiken vilket innebär att du gärna provar nya saker.

Särskild vikt kommer att läggas vid att du ska ha ett professionellt förhållningssätt för att kunna möta människor med olika behov och förutsättningar. 

Intervjuer kommer ske fortlöpande under ansökningsperioden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden löpt utFör att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Sofie Johansson
0545401698

Steve Norman
054-5401460