Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärare YH-utbildningen automationsingenjör inriktning processteknik

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Vill du tillsammans med oss vara med och forma och skapa förutsättningar för framtidens automationsingenjörer för att möta industrins utmaningar gällande ny teknik och relevant arbetskraft?

Karlstads Teknikcenter är en del av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i koncernen Karlstads kommun. Karlstads Teknikcenters uppdrag är att tillsammans med näringslivet investera i framtiden genom att skapa utbildningar och lärmiljöer som förser arbetslivet med rätt kompetens i rätt tid. På skolan genomförs ett flertal Yrkeshögskoleutbildningar, Gymnasieingenjörsutbildningar och uppdragsutbildning. Ett mycket nära samarbete med kommunens och regionens näringsliv och offentliga förvaltningar är kännetecknande för verksamheten.Arbetsuppgifter:

Arbetet innebär att du i huvudsak kommer undervisa på yrkeshögskoleutbildningen Automationsingenjör inriktning processteknik, men det kan också bli aktuellt att undervisa i automation på vår gymnasieingenjörsutbildning. Exempel på några kurser i utbildningen är: Automationssystem/programmering, Industriell mätteknik, Industriell styrteknik, och Konstruktion CAD/schemaläsning.

Du kommer ingå i ett arbetslag på skolan, och du kommer tillsammans med kollegor och branschens arbetsgivare vara delaktig i formandet av utbildningens innehåll.

Yrkeshögskolan är eftergymnasial, den kombinerar teori med praktik och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Inom Yrkeshögskolan är arbetsgivarna aktiva både när det gäller planering och genomförande av utbildningarna. För mer information om utbildningen se karlstad.se/yh.

Kvalifikationer:

Du har erfarenhet av att jobba med automation, inom tillverkning eller processindustrin och har bra kunskap om el och instrumentering. Du har en relevant högskoleutbildning eller liknande utbildning, vilken arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är nyfiken på tanken att undervisa och vara delaktig i arbetet med att utbilda och forma blivande automationsingenjörer. Du behöver inte vara utbildad lärare utan det viktiga är dina personliga egenskaper och dina arbetslivserfarenheter. Vi söker en noggrann, prestigelös och lösningsorienterad kollega som har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vi ser gärna att du arbetat i projektform och att du är van vid att driva frågor och fatta beslut.

Vi erbjuder ett omväxlande och utvecklande jobb med mycket branschkontakter. Vi är ett kreativt och målinriktat team och skola, där du har möjlighet att vara med och driva och påverka utvecklingen. Ditt arbete präglas av eget ansvar och stor delaktighet.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Henrik Degert
0545401434