Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kommunikatör

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Karlstads Teknikcenter är en toppmodern skola belägen inom Valmets område på Lamberget i Karlstad. På Karlstads Teknikcenter genomförs ett flertal Yrkeshögskoleutbildningar, Gymnasieingenjörsutbildningar och uppdragsutbildning. Ett mycket nära samarbeta med regionens näringsliv och offentliga förvaltningar är kännetecknande för verksamheten.

Arbetsuppgifter:

Som kommunikatör ansvarar du för Karlstads Teknikcenters kommunikation, både internt och externt. Du ser till att arbetet bedrivs i enlighet med kommunens informations- och kommunikationspolicy samt andra styrdokument inom området. Arbetet utförs i dialog med förvaltningens kommunikatör som även leder förvaltningens kommunikationsarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • planera, genomföra och utvärdera interna men framför allt externa kommunikationsinsatser
  • arbeta löpande med skolans websidor och sociala medier
  • genomföra marknadsföringskampanjer, skriva pressmeddelande och anordna presskonferenser
  • genomföra viss grafisk formgivning och produktion
  • agera beställare gentemot reklambyråer vid marknadsföringsinsatser
  • delta i kommunens koncernövergripande nätverksgrupper inom kommunikationsområdet där du bidrar till utvecklingen av förvaltningens och kommunens kommunikationsarbete

Kvalifikationer:

Du har erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete, både strategiskt och operativt. Du har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande utbildning, vilken arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du trivs med att arbete både strategiskt och operativt, och har lätt för att samarbeta med andra. Du är van vid att ha många bollar i luften och att leda interna processer och projekt. Vi söker dig som har en hög social kompetens och är en skicklig skribent med en god stilistisk förmåga. Du har goda kunskaper i Episerver, Indesign och Photoshop. Meriterande är kunskaper i Omnia.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1