Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kommunikatör

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Karlstads Bostads AB, KBAB, ägs av Karlstads kommun. Vi äger och förvaltar cirka 7 500 lägenheter och lokaler i Karlstad. Vi är cirka 130 medarbetare som arbetar efter visionen ”Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna”. Förutom professionalism, delaktighet och engagemang värdesätter vi jämställdhet och mångfald och de kvaliteter det tillför arbetslivet.

Läs gärna mer om oss på kbab.se.

Beskrivning

Avdelningen marknad och kunds uppdrag är att marknadsföra och hyra ut hyresobjekt, stärka företagets varumärke och att stötta förvaltningen i att vårda kunder. Avdelningen hanterar också bostadssociala frågor såsom uthyrning och fördelning av kommunala garantier, förebyggande och hanteringar av störningar samt planering och genomförande av trivsel- och trygghetsskapande hyresgästaktiviteter.

KBAB söker en kommunikatör till avdelningen marknad och kund. Trivs du i en verksamhetsnära roll där du får arbeta operativt med kommunikation och marknadsföring ur ett kund- och medarbetarperspektiv? Då kan detta vara ett jobb för dig!

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör hos oss får du ett utvecklande, spännande och omväxlande arbete. De huvudsakliga arbetsuppgifterna som kommunikatör består av att planera, genomföra och utveckla kommunikation och marknadsföring både internt och externt. Du kommer även att planera, producera och uppdatera innehåll i våra digitala kanaler så som på vår webbplats, vårt intranät och på våra sociala medier.  

I tjänsten ingår utöver ovan bland annat att:

- Producera grafiskt material och trycksaker i kommunikations- och marknadsföringssyfte
- Arbeta med texthantering och skrivande så som exempelvis intern och extern information
- Marknadsförings- och kundaktiviteter
- Vara behjälplig i ett antal större kommunikationsprojekt

I uppdraget ingår en variation av kommunikationsarbete som mestadels är operativt. Det är därför viktigt att du trivs med att arbeta brett med allt från att ta fram enkla trycksaker till att arbeta med större företagsövergripande kommunikationsarbete i ett nära samarbete med avdelningens övriga två kommunikatörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kommunikation, marknadsföring eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Om du har erfarenhet från arbete med liknande arbetsuppgifter är det meriterande. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av webbpublicering eller har arbetat i något webbpubliceringsverktyg. Det är ett krav att du har tidigare kunskap i Adobes CS-program. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du har mycket goda datorkunskaper samt stor vana av digitala arbetssätt. Du är en god skribent med mottagarperspektivet i fokus och du kan snabbt fånga upp och sammanfatta information av vikt och skriva om till klarspråk.

I rollen som kommunikatör har du förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samt att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter för att nå önskat resultat. Du har lätt för att anpassa dig utifrån verksamhetens behov och ändrade förutsättningar. För att lyckas i rollen krävs att du har god samarbetsförmåga, att du är lyhörd samt tar in andras synpunkter och skapar goda relationer i din omgivning. Du är noggrann samt arbetar strukturerat på ett kvalitativt och effektivt sätt. Du är självgående och driver utvecklingen inom ditt område utifrån en helhetssyn för bolagets bästa. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Karin Jonsell
054-5407452