Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Skribent/Videoreporter

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Vi söker en skribent/videoreporter till Kommunbyrån, kommunens inhousebyrå. Tjänsten är en projektanställning under 2022.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som idag är journalist eller kommunikatör och som har vana att skriva, redigera andras texter och göra videoreportage med god kvalitet mot deadline. Skribentdelen av uppdraget innehåller bland annat att skriva reportage till hushållstidningen Vi i Karlstad som ges ut 6 ggr/år, referat från Kommunstyrelsens sammanträden, nyhetstexter till webben, förenkla och sammanfatta styrande dokument till tillgängliga webbtexter, korrekturläsning av omfattande dokument och andra varierande skrivuppdrag som kommer in till Kommunbyrån.

Uppdraget som rör rörlig bild kan liknas vid en videoreporters. Det innefattar allt från reportagefilmer till informations eller instruktionsfilmer till att skriva manus och göra film utifrån det, men även kortare filmer av reklamkaraktär avsedda för sociala medier eller buss-TV. Vissa av uppdragen är fasta och återkommande under året medan andra är varierande utifrån beställaren.

Vi kan erbjuda dig en härlig arbetsplats med kvalificerade och engagerade kollegor som hjälps åt och som gillar sitt jobb.  

Kvalifikationer

Du ska ha högskole- eller universitetsutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap alternativt journalistutbildning. Vi söker dig som har hög social kompetens med ett genuint samhällsintresse. Du har lätt att samarbeta med andra samtidigt som du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har erfarenhet av textproduktion såväl i reportageform som faktatexter. Det är viktigt att du tycker att det är en positiv utmaning att behandla texter för att få dem så tillgängliga som möjligt.

Du behöver också ha erfarenhet av hela processen av att ta fram en film - intervjua, filma, redigera, skriva och prata in speakertext. Eftersom arbetet ofta sker under viss tidspress måste du ha vana av att jobba mot deadline och känna att det är en del av det roliga i jobbet. Det är också viktigt att du kan få dem som ska filmas att slappna av och ta fram sitt bästa jag framför kameran. Du ska kunna arbeta i de program som ingår i Adobes CS Suite. Meriterande att ha erfarenhet av att göra tillgänglighetsanpassad film samt från livesändningar via webb. 

Som person är du serviceinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter. Den personliga lämpligheten värderas högt och vi söker dig som är resultatinriktad, noggrann och har god samarbetsförmåga.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Ylva Elofsson, kommunikationschef
054-540 11 59, ylva.elofsson@karlstad.se