Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Handledare till Lärcenter

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Beskrivning

Lärcenter söker en handledare på 100 %

Vuxenutbildningen Tingvalla bedriver verksamhet inom särskild utbildning för vuxna, svenska för invandrare (SFI), Yrkes-SFI och kurser på grundläggande och gymnasial nivå.

Lärcenter är en verksamhet inom vuxenutbildningen i Karlstad som vänder sig till studerande som läser vid någon av vuxenutbildningens samtliga utbildningsanordnare. På Lärcenter erbjuds en lugn studiemiljö, ämneshandledning, samt tillgång till dator och kurslitteratur. Lärcenter är öppet alla vardagar, även lovdagar.

Arbetsuppgifter

Som handledare på Lärcenter kommer din arbetsuppgift i första hand vara att erbjuda vuxenstuderande ett pedagogiskt stöd men också finnas där för att motivera och stimulera för utveckling och lärande.

I din roll som handledare samarbetar du också med personal på olika skolor inom vuxenutbildningen i Karlstads kommun.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med lärare, specialpedagog och speciallärare på Lärcenter.

Kvalifikationer

Du ska ha goda kunskaper på lägst gymnasienivå i något eller några av följande ämnen:

- Matematik

- Fysik

- Kemi

Du ska ha erfarenhet av pedagogisk handledning.

Många elever som du kommer att möta i Lärcenter har ett annat modersmål så det är meriterande om du har läst kurser i svenska som andraspråk och har erfarenhet av att ha arbetat med nyanlända elever inom vuxenutbildning, grundskolan eller gymnasieskolan.

Du har en god samarbetsförmåga och ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med individer och smågrupper. Som person är du strukturerad, engagerad och lösningsfokuserad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2022-01-07

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Mirka Kaczmarek Widström
054-5401331