Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Rekryteringsdag till vikariepoolen inom kök och städ

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

I Karlstads kommun finns ett sextiotal förskolor och ett trettiotal grundskolor. Vi har en vikariepool dit vi nu söker fler vikarier inom kök och städ. Har du ett stort intresse för matlagning och tycker om att ge god service? Vad bra då är det kanske dig vi söker! Vi erbjuder jobb som kock, köksbiträde eller ekonomibiträde i både storkök och mottagningskök där du får ett meningsfullt arbete med ett stort kontaktnät. I vikariepoolen ingår även arbete i kök/restaurang på kommunens äldreboenden. På vissa av våra arbetsplatser inom äldreboenden har du möjlighet att arbeta helg. 

Att arbeta i vikariepoolen är ett fantastiskt jobb om du vill utvecklas och det passar dig som vill prova på varierande arbetsuppgifter. Det är ett flexibelt jobb där du vikarierar på många olika enheter och får möjlighet att göra skillnad. Är du tillgänglig minst två hela dagar i veckan och kan arbeta inom hela Karlstads kommun så kan du bli en del av Karlstads största lag. Som vikarie hos oss får du vara med och skapa vår framtid. Du får en stimulerande arbetsplats och ett inspirerande och varierande jobb.

Arbetsuppgifter

Vi söker kockar, ekonomibiträden och köksbiträden till vår vikariepool. Du har en god samarbetsförmåga samt är ansvarsfull och noggrann. Vikariepoolen ger dig ett flexibelt och omväxlande arbete med möjlighet att styra över din egen tid. Vi arbetar i verksamheter där det är daglig kontakt med barn och elever, vilket gör att du ska tycka om att vara i en sådan miljö. Vi söker dig som kan arbeta självständigt men även i grupp och är intresserad av våra verksamheter. För att anställas som kock krävs en kockutbildning eller dokumenterad erfarenhet av att arbeta i storkök. I arbetet som ekonomibiträde ingår det både städning och livsmedelshantering. Som köksbiträde arbetar du endast med uppgifter inom kök.

Arbetsuppgifter kock;
- Matlagning
- Salladsberedning
- Portionering/packning
- Diskning/städning
- Egenkontroll

Arbetsuppgifter köksbiträde;
- Hjälpa till vid tillagning av frukost, lunch och mellanmål
- Disk och städ i kök och matsal
- Servering av måltider i matsal
- Delaktighet i egenkontroll
- När du arbetar mot äldreomsorgen ingår kassahantering och försäljning både internt och externt i restaurangerna

Arbetsuppgifter ekonomibiträde;
- Hjälpa avdelningarna ta fram frukost och mellanmål
- Mottagning av lunch, förberedelser och efterarbete
- Disk
- Städning av förskoleavdelningar samt gemensamma utrymmen
- Storstädning så som golvvård, fönsterputs och höghöjdsstäd enligt arbetsbeskrivning
- Beställning av varor
- Delaktighet i egenkontroll
- När du arbetar mot äldreomsorgen ingår kassahantering och försäljning både internt och externt i restaurangerna

Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till vår rekryteringsdag den 15:e februari. De som får en inbjudan kommer under rekryteringsdagen, som sker digitalt, att träffa våra chefer inom kök och städ för en speedintervju. Inbjudan och länk till den digitala intervjun skickas via mejl så vi ber er kolla skräpposten ifall inbjudan hamnat där. Efter den digitala intervjun kommer de sökande som går vidare att bli erbjudna betald introduktion ute i våra verksamheter. 

Innan du får vikariera i våra verksamheter är det ett krav att du kan visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via Polisens webbplats. Vi rekommenderar att du beställer utdraget i samband att du skickar in din ansökan, så du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen.
Beställ ditt utdrag från polisens belastningsregister här

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasieexamen. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet från liknande arbete samt kassa- och serveringsvana. För att arbeta som kock krävs utbildning eller motsvarande.

Vårt krav är att du kan arbeta minst två hela dagar i veckan, vilket även kan innebära arbete på helger. Du ska kunna arbeta inom hela Karlstads kommun, inklusive våra ytterområden (Molkom, Vålberg, Edsvalla, Väse och Skattkärr) samt ha möjlighet att bli bokad med kort varsel. Det är viktigt att du behärskar det svenska språket eftersom det förekommer ensamarbete och du behöver kunna läsa skriftliga instruktioner.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

10

Kontaktperson

Heléne Andersson, kostchef
054-5403365

Fredrik Lundqvist, kostchef
054-5403704

Caroline Häggqvist, kostchef
054-5402948

Elisabet Rabe, kostchef
054-5403001