Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Specialpedagog på Nyeds skola

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Nyeds skola är en F-9-skola med tillhörande fritidshem beläget i vackra Molkom några mil utanför Karlstad tätort. Från och med vårterminen 2019 är Nyeds skola med i Skolverkets arbete ”Samverkan för bästa skola”. Samverkan för bästa skola är ett treårigt samarbete mellan Karlstads kommun och Skolverket med syftet att höja kunskapsresultaten, öka andelen elever som fullföljer sina studier, och att öka likvärdigheten. Under dessa tre år erbjuder Skolverket personlig kontakt och hjälp i att hitta olika metoder, arbetssätt och verktyg beroende på vilka utvecklingsbehov som definierats av skolan.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog ingår man i skolans elevhälsoteam och vid behov deltar man vid elevhälsoträffar. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsofrågor och leds av rektor. I elevhälsoteamet ingår även speciallärare, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Du stödjer rektor och är en kvalificerad samtalspartner. Varje elevs individuella förutsättningar och möjligheter är utgångspunkt i arbetet. I vikariatet ingår att med skolans specialpedagogiska kompetens vara behjälplig med pedagogiska utredningar, handledning och medverka vid upprättande och utvärdering av pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram. Du analyserar elevers behov av särskilt stöd från ett övergripande perspektiv, sett till organisations- och gruppnivå. Du ser fördel av ökad användning av alternativa pedagogiska verktyg och digitala resurser. Du är en viktig resurs i uppföljning och utvärdering av elevhälsoteamets arbete. Du bidrar till skolans utveckling. Del av arbetet kommer att vara arbete som speciallärare. Du kommer att delta i gemensamma möten, handledning och utbildning för alla specialpedagoger i Karlstads kommun.Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. I ditt arbetssätt är du strukturerad och har en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt. Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO, är meriterande. Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och du har ett positivt förhållningssätt till människor. Du är duktig på att samarbeta och genom din förmåga att lyssna in andra skapar du förtroende och goda relationer. Kunskap inom NPF är meriterande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

Snarast

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Susanne Eklund
054-5402975