Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Sjuksköterska inom socialpsykiatrin

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Beskrivning

Nu behöver vi förstärka vårt sjukskötersketeam inom socialpsykiatrin. Är du den 6:e kollegan vi söker till teamet?

Vi erbjuder ett omväxlande jobb och för att komma in i arbetet har vi ett introduktionsprogram som anpassas utifrån dina individuella behov tillsammans med enhetschef och våra mentorer.  Möt våra mentorer här!

Du har dagtidsschema 08-17 med möjlighet till att flexa enligt kollektivavtal. Som anställd i Karlstads kommun har du även individuell lönesättning och en rad fina förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra Kommunens stuga i Sälen eller semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel eller för att löneväxla till pension. Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Karlstads kommun erbjuder också alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar där en del även har samsjuklighet, dvs kombination med missbruksproblematik. 

Som patientansvarig sjuksköterska (PAS) har du huvudansvaret för den övergripande planeringen kring kundens hälso-och sjukvårdsinsatser, såväl planerade som akuta. Tillsammans med socialsekreterare deltar du vid uppföljningsmöten var 6:e månad samt vid behov. Även samordnad individuell planering (SIP) för nya patienter tar du hand om.  Du har en konsultativ och handledande roll för patienter och omvårdnadspersonalen i de dagliga hälso-och sjukvårdsinsatser som ska utföras. Du medverkar också i de utvecklingsarbeten som pågår inom teamet och organisationen.

Vårdgrannetelefon för inkommande ärenden samt nya ärenden som kommer in via Cosmic Link från slutenvården, behandlingshem osv turas alla i teamet om att ansvara för. 

Målgruppen kräver ett relationsbaserat och personcentrerat arbetssätt där inblandade är flexibla, lyhörda och tillgängliga. Att vinna patientens förtroende och skapa relation kräver tid och många hembesök. Stödjande och motiverande samtal är en viktig del i att förebygga återinsjuknande.
Ett andra mål är att stärka patientens självständighet och motverka isolering. Här krävs god samverkan mellan patienten, socialsekreterare, boendestödjare, arbetsterapeut, sjuksköterskor, öppen- och slutenvården, enhetschefer, vårdcentraler, regioner, behandlingshem samt vård - och omsorgsförvaltningen m.fl.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du är vidareutbildad inom psykiatri och/eller har erfarenhet av socialpsykiatri. Även erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård är meriterande.

För att ta dig till våra patienter behöver du kunna cykla och ha B-körkort.
Arbetet ställer krav på ett professionellt förhållningssätt och att skapa goda relationer med våra kunder, anhöriga och samarbetspartners. Att ta aktiv del i de utvecklingsarbeten som pågår i teamet och organisationen förväntas av dig.  

Som person är du samarbetsinriktad, flexibel, kan arbeta självständigt och har lätt för att kommunicera och samverka i grupp. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Övrigt

Här kan du se mer om hur det är att jobba hos oss! Urvalet kommer att starta redan under ansökningstiden och ske löpande. Välkommen att söka!

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy att få se utdrag ur polisens belastningsregister. 

Utifrån politiskt fattade beslut behöver du vara fullvaccinerad och kunna visa upp ett aktuellt covid-pass inför anställningen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Ewa Sandberg
054-540 58 84