Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Vägledare till Bostad först

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Beskrivning

Avdelning för integration, försörjning och arbete söker en Vägledare Bostad först till Bo- och budgetenheten.

Bostad först riktar sig till hemlösa personer med beroendeproblematik.

Arbetsuppgifter

Som vägledare i Bostad först skall du samla och göra tillgängligt det stöd som brukaren efterfrågar samtidigt som du själv skall kunna ge praktiskt stöd bland annat i bostaden. För att lyckas skall du ha god samarbets- och initiativförmåga samt kompetens att självständigt planera, genomföra och följa upp. Du skall bland annat stödja brukaren att hitta strategier för att lindra negativa konsekvenser av sitt missbruk i syfte att möjliggöra kvarboende.

Du har förmåga att ge omfattande stöd utan att göra avkall på brukarens självbestämmande eller ta över brukaren egenansvar för sitt liv. Du tror på förändringen och förmedlar ett lugn och en positiv känsla även under svåra omständigheter där brukaren tidigare kanske fått uppleva skuldkänslor eller känslor av misslyckande.

I arbetet betraktas brukaren i mesta möjliga mån som uppdragsgivare.

Kvalifikationer

Högskole-/universitetsutbildning i ett för arbetet relevant område såsom socionom, socialpedagog eller beteendevetare.

Kunskap om lagar och regler som styr kommun och landstingets insatser för målgruppen.

Kunskap om dokumentation samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

 

Erfarenhet

Erfarenhet krävs av arbete med målgruppen i kommun eller landsting.

Erfarenhet av arbete med samverkan mellan olika aktörer inom området är meriterande.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

 För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Björn Söderman
054-5405102