Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Testledare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Beskrivning

Du tillhör utvecklingsfunktionen på kommunledningskontoret som består av stab och tre avdelningar: IT-avdelningen, upphandlingsenheten och avdelningen för digital utveckling och innovation. Du kommer att vara placerad på IT-avdelningens stab och arbeta bland annat med koncernens digitalisering och digitala transformation med utgångspunkt i ökat värdeskapande. Karlstads kommun är i ett spännande skede där agilt arbetssätt genomsyrar vårt utvecklingsarbete.

IT-avdelningen levererar säkra och stabila IT-tjänster med hög kvalité till koncernens alla verksamheter. Komplexiteten i dessa ökar hela tiden och för att vi ska kunna ändra och införa nya tjänster med kvalité och utan påverkan på våra användares vardag, så är testningen en mycket viktig pusselbit.

I rollen som testledare kommer du att samverka med samtliga av koncernens förvaltningar och bolag utifrån ett leda-, styra- och stödja perspektiv och det innebär både operativt såväl som strategiskt arbete. Du kommer att utforma testplaner och testfall utifrån kraven i samverkan med personal på IT-avdelningen och koncernens övriga verksamheter.

Arbetsuppgifter

  • Delta i designarbetet för en ny eller ändrad tjänst för att säkerställa att kraven som ställs är möjliga att testa mot den kommande leveransen
  • Delta vid upphandlingar av system eller andra IT-lösningar för att bidra med kompetens i hur krav kan utformas utifrån testbarhet
  • Leda och planera testarbete
  • Utforma testplaner och testfall som stödjer krav och behov från verksamhete
  • Ansvara för att tester genomförs och sammanställs till den som utformar tjänsten
  • Utveckla testning utifrån ett agilt arbetssätt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT-området, alternativt eftergymnasial eller annan utbildning förvärvad i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har några års testerfarenhet samt erfarenhet av kvalitetsarbete, antingen praktiskt eller genom en certifiering. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande är om du har:

  • Testledarerfarenhet
  • Erfarenhet av arbete i en agil utvecklingsmiljö
  • Erfarenhet av Azure DevOps
  • Kunskaper om ITIL

Du har en god kommunikativ förmåga och kan förklara komplicerade samband på ett enkelt sätt. I ditt arbete är du nyfiken på ny teknik samt har förmåga att se hur den kan komma till nytta för verksamheten. Som person är du strukturerad, tar gärna egna initiativ och trivs med att arbeta i team där du delar med dig av din kunskap. Du har god samarbetsförmåga i samverkan med medarbetare, kunder och utvecklare. Du har god förmåga att planera och leda arbete i grupp.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Lars-Göran Sundgren
054 540 1158