Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Sommarjobb, Kockar och köksbiträden till barn- och ungdomsförvaltningen

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

I Karlstads kommun finns ett sextiotal förskolor och ett trettiotal grundskolor. Vi har ett behov av att ta in extra personal inom kök under sommaren. Vi erbjuder sommarjobb som kock och köksbiträde i både storkök och mottagningskök där du får ett meningsfullt arbete med ett stort kontaktnät. Vi ansvarar och driver också kök/restaurang på kommunens äldreboenden. På vissa av våra arbetsplatser inom äldreboenden har du möjlighet att arbeta helg. 

Hos oss får du ett fantastiskt jobb om du vill utvecklas och det passar dig som vill prova på varierande arbetsuppgifter. Det är ett flexibelt jobb där du vikarierar på många olika enheter och får möjlighet att göra skillnad. 

Arbetsuppgifter

Vi söker kockar och köksbiträden för sommarjobb i våra verksamheter. Du har en god samarbetsförmåga samt är ansvarsfull och noggrann. Vi erbjuder dig ett flexibelt och omväxlande arbete där det är daglig kontakt med barn och elever, vilket gör att du ska tycka om att vara i en sådan miljö. Vi söker dig som kan arbeta självständigt men även i grupp och är intresserad av våra verksamheter. För att anställas som kock krävs en kockutbildning eller dokumenterad erfarenhet av att arbeta i storkök.

Arbetsuppgifter kock;
- Matlagning
- Salladsberedning
- Portionering/packning
- Diskning/städning
- Egenkontroll

Arbetsuppgifter köksbiträde;
- Hjälpa till vid tillagning av frukost, lunch och mellanmål
- Disk och städ i kök och matsal
- Servering av måltider i matsal
- Delaktighet i egenkontroll
- När du arbetar mot äldreomsorgen ingår kassahantering och försäljning både internt och externt i restaurangerna

Innan du får börja jobba i våra verksamheter är det ett krav att du kan visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via Polisens webbplats. Vi rekommenderar att du beställer utdraget i samband att du skickar in din ansökan, så du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen. Beställ ditt utdrag från polisens belastningsregister här

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasieexamen. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet från liknande arbete samt kassa- och serveringsvana. För att arbeta som kock krävs utbildning eller motsvarande.

Det är viktigt att du behärskar det svenska språket eftersom det förekommer ensamarbete och du behöver kunna läsa skriftliga instruktioner.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.
Detta är en öppen annons och rekryteringen sker löpande. När vikariebehovet är tillsatt kommer annonsen avslutas, så vänta inte med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning

Heltid/Deltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

15

Kontaktperson

Heléne Andersson, kostchef
054-5403365

Fredrik Lundqvist, kostchef
054-5403704

Caroline Häggqvist, kostchef
054-5402948

Elisabet Rabe, kostchef
054-5403001