Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Vikarie NO/te 7-9 Frödingskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

När du kommer till Frödingskolan möts du av glädje och nyfikenhet. Eleverna på skolan kommer från en mängd olika kulturella bakgrunder vilket ger en dynamik och härlig atmosfär. Hos oss går ca 300 elever i årskurserna 4-9. Vi finns i stadsdelen Kronoparken, ca 7 kilometer öster om Karlstads centrum och en knapp kilometer från Karlstads universitet. I arbetet för Karlstads kommuns vision "Ett bättre liv i solstaden" är framtidsval och språkutveckling två viktiga inslag i Frödingskolans dagliga arbete: När våra elever lämnar oss för att gå vidare mot gymnasiestudier ska de ha ett rikt och nyanserat språk samt ett gott självförtroende för att ta sig an de valmöjligheter som samhället erbjuder. 

Vi söker nu en lärare för undervisning i NO och teknik under ordinarie lärares frånvaro.

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär undervisning i fysik, kemi, biologi och teknik i år 7-9. I det arbetet använder du ett språkutvecklande arbetssätt där du systematiskt hjälper eleverna att skapa en brygga från sitt vardagsspråk till det formella skolspråket. Du arbetar formativt och visar att du har höga förväntningar på både dig själv och eleverna för att på så vis skapa förutsättningar för att eleverna ska nå så långt som möjligt inom ämnet. Din undervisning innehåller en hög andel praktiska/laborativa inslag för att väcka nyfikenhet och engagemang och för att eleverna ska bli väl förtrogna med naturvetenskapens och teknikens arbetssätt. Du använder digitala verktyg som en naturlig del av din undervisning. 

Inom Karlstads kommun jobbar vi inom NO/te med Naturvetenskap och teknik för alla (NTA) vilket bland annat innebär att det för varje årskurs finns ett antal centralt fastslagna teman för undervisningen i NO/te. För varje tema finns färdigt praktiskt material med instruktioner och utblickar mot studie- och yrkesliv. Läs mer om det här Entreprenörskap, naturvetenskap och teknik (karlstad.se)

På Frödingskolans högstadium har vi heltidsmentorer vilket innebär att mentorskap inte ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

  • Legitimerad lärare med behörighet att undervisa fysik, kemi, biologi och teknik år 7-9 och god förmåga att bedriva undervisning på det sätt som beskrivs ovan
  • God vana att använda digitala plattformar för kommunikation av planering och dokumentation av elevresultat
  • God förmåga att skapa tillitsfulla relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare
  • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Intervjuer kan komma att ske före ansökningstidens slut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2022-08-05

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Kristin Andersson
054-5401136