Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Dagvattensamordnare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Karlstad växer och effekterna av klimatförändringarna blir allt mer påtagliga. VA-avdelningen har fått ett utökat uppdrag i stadens arbete med både dagvatten och skyfall. För att kunna driva och utveckla dessa frågor på ett konstruktivt sätt behöver vi förstärka vår kompetens. Tjänsten som dagvattensamordnare är placerad på enheten Projekt VA. På enheten arbetar 20 medarbetare som tillsammans ansvarar för strategisk planering och projektledning för hela VA-avdelningen. Vi kan erbjuda dig en spännande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter där du har en viktig roll i Karlstads utveckling mot ett hållbart samhälle.


Arbetsuppgifter

Tjänsten som dagvattensamordnare är kommungemensam, du kommer därmed att stödja och samverka med flera verksamheter inom kommunen i frågor som rör bland annat mark, infrastruktur och planläggning. Som dagvattensamordnare kommer du arbeta med implementering av Karlstads kommuns dagvattenplan samt med att integrera skyfallsfrågan vid revidering av kommunens översvämningsprogram. Arbetet kommer också att innefatta planering av skyddsåtgärder för att förhindra negativa konsekvenser av skyfall.

Som specialist på dagvattenfrågor kommer du fungera som stöd åt övriga medarbetare och fokus på ditt arbete är att utveckla dagvattenarbetet i kommunen. Detta är en ny tjänst vilket innebär att du måste gilla att arbeta självständigt och driva frågorna. Du kommer dock jobba nära förvaltningens översvämningssamordnare samt medarbetare på enheten samt på andra avdelningar och förvaltningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen med grund inom relevant område, exempelvis vattenrelaterade natur- eller miljövetenskapliga inriktningar eller med fokus på samhällsplanering/fysisk planering. Har du tidigare arbetat med dagvatten- eller skyfallsfrågor är det meriterande. Även tidigare arbete inom kommunal verksamhet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du engagerad, tar initiativ och uppnår resultat. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Ett genuint intresse för hållbar samhällsbyggnad och klimatfrågor samt en förmåga att se helheten är förmågor som vi värdesätter högt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse.

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2022:1567

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Charlotte Stenberg, enhetschef
054-5408617