Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Skolsköterska till Vålbergsskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Vålbergsskolan är en F-9 skola belägen i västra delen av Karlstad kommun. Vi har nära till fin natur och
idrottsanläggningar som simhall och ishall. På skolan går cirka 500 elever.
Vi söker en driven, prestigelös och samarbetsinriktad skolsköterska till vårt elevhälsoteam.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska ingår du i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsofrågor och leds av rektor. I elevhälsoteamet ingår även kurator, skolpsykolog och specialpedagog/speciallärare. Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. 
 
Skolsköterskans uppdrag är att tillföra medicinsk kompetens och planera och ansvara för dessa insatser. Det innebär att alla elever erbjuds hälsobesök, vaccinationer och öppen mottagning. Du skall även erbjuda och utföra hälsosamtal enligt gällande riktlinjer samt organisera och medverka vid skolläkarmottagning. 
Du får tillsammans med övriga skolsköterskor i kommunen, vara med och vidareutveckla ett professionellt skolsköterskeuppdrag, där kvalitetssäkring är i fokus. Du kommer att delta i gemensamma möten, handledning och utbildning för alla skolsköterskor i Karlstads kommun. 


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. I ditt uppdrag är det viktigt att du tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter och att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO är meriterande. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket positivt. 
Du har empatisk förmåga, ett professionellt och bra bemötande och är tydlig i ditt sätt att kommunicera med barn och ungdomar, föräldrar och personal.  Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


Intervjuer kan komma att ske löpande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Björn Odot Andersson
054-5403741

Kristina Norman
054-5402907