Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärarassistent Kronoparksskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Kronoparksskolan är en f-3 skola med både grundskola och grundsärskola. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och på varje avdelning finns förskoleklass till årskurs 3. På avdelningen jobbar såväl lärare i skolan som på fritidshemmet. Kronoparksskolan erbjuder dig en arbetsplats med höga ambitioner och en gemenskap där vi alla brinner för våra eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar och är övertygade om att vi når längre tillsammans. Du kommer till ett tryggt, professionellt, prestigelöst och roligt kollegium med fokus på hög kvalitet, bra relationer och där eleverna alltid sätts i centrum! Vi arbetar fokuserat med goda relationer till eleverna då vi är övertygade om att det är en framgångsfaktor.

Vi på Kronoparksskolan lägger stort fokus på att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla våra elever.  Vi har en välfungerade elevhälsa med, skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och två skolkuratorer. Vi fokuserar på att främst arbeta främjande och förebyggande när det gäller skolans elevhälsoarbete.

Skolan är inne i ett skede där det är många nya elever på ingång vilket vi tycker är superkul! Således behöver vi utöka vår organisation med en lärarassistent.

På Kronoparksskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Öppenheten mellan kollegor är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

 

Arbetsuppgifter

Som lärarassistent på Kronoparksskolan kommer jobbar både mot lärarna på fritidshem samt lärarna i grundskolan/grundsärskolan. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och det gäller att vara självgående och flexibel. Vikarieanskaffning, beställningar, schemaläggande, utskicka av diverse information etc. är ett axplock av arbetsuppgifter. 

Du som lärarassistent är väl förtrogen med digitala program så som Word, Excel, Haldor. Att kommunicerar i skrift är en av dina styrkor.Kvalifikationer

Vi söker dig som vill jobba tillsammans med oss på Kronoparksskolan. Du har en god samarbetsförmåga, stort engagemang samt kapacitet att skapa relationer med elever och vuxna.

Du ska vara flexibel, empatisk, lugn och en vilja att ta ett stort eget ansvar för ditt arbete. Du ska vara lugn och stabil i ditt bemötande, vara lyhörd för individers olika behov och förutsättningar och kunna anpassa dig därefter. Du ska ha goda kunskaper om digitalt lärande och vara en god användare av digital teknik.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

1 augusti 2022

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria Hultkrantz
054-5403241