Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Projektledare inom ledningsnät

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

VA-avdelningen ansvarar för Karlstads kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar och har idag cirka 100 medarbetare. Vårt gemensamma uppdrag är att se till att vi har en säker och hållbar VA-försörjning nu och i framtiden. Vi formar och bygger ett Karlstad som skapar bra dagar för invånarna.

På enheten Projekt VA på VA-avdelningen arbetar 20 medarbetare som tillsammans ansvarar för strategisk planering och projektledning för hela VA-avdelningen. Inom enheten finns projektledare, byggledare, VA-ingenjörer och GIS-ingenjörer. Vi kan erbjuda dig en spännande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter där du har en viktig roll i Karlstads utveckling mot ett hållbart samhälle.

Arbetsuppgifter

Karlstad står inför en rad utmaningar inom den kommunala VA-försörjningen kommande år. Vårt ledningsnät behöver förnyas och utvecklas för att möta framtidens behov och krav på kapacitet, miljö och säkerhet för att garantera den långsiktiga VA-försörjningen för kommande generationer.

Nu söker vi en engagerad och drivande projektledare inom VA-ledningsnät. Som projektledare leder och ansvarar du för genomförandet av hela projektet, från planering och upphandling till överlämning av färdig anläggning till drift och underhåll. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för projektens framdrift och se till att projekten genomförs enligt uppsatta mål med gott resultat. Du är den sammanhållande länken när det gäller bland annat ekonomi, tidplaner, arbetsmiljö, dokumentation och information.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom väg och vatten, energi- och miljöteknik eller annat relevant kunskapsområde, alternativt har förvärvat dig kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig på annat sätt. Har du erfarenhet av arbete som projektledare eller tidigare arbetat inom området VA-ledningsnät är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående och kan driva projekt från start till mål. Projektledaren ansvarar för projektgruppens resultat i nära samarbete med kollegor, konsulter och entreprenörer, därför är det viktigt att du har en särskilt god kommunikations- och samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Att kunna arbeta strukturerat, ta initiativ och analysera komplexa frågeställningar är förmågor som vi värdesätter högt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2022:1968

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Charlotte Stenberg, enhetschef
054-5408617