Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärare i fritidshem, Herrhagsskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Lärare i fritidshem till Herrhagsskolan

 

Beskrivning

Herrhagsskolan är en grundskola och grundsärskola i centrala Karlstad med drygt 400 elever. På vår skola arbetar vi efter mottot ”Det är viktigt för mig att det går bra för dig”. Alla ska mötas med respekt för sin individ och ges möjlighet att utvecklas utifrån sina möjligheter. Alla ska vara en del av gemenskapen.

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem ingår du i ett arbetslag bestående av olika professioner tex fritidspedagoger, lärare i fritidshem och elevassistenter. Eftersom en del av uppdraget utförs inom skolans verksamhet är även samarbetet med klasslärare/mentor av stor vikt. Tillsammans med ditt arbetslag planerar och genomför du aktiviteter med utgångspunkt i våra styrdokument bla Skollagen och Läroplanen för fritidshem. Tillsammans med dina kollegor följer du också upp, utvärderar och utvecklar verksamheten för att hela tiden sträva efter en så god kvalitet som det bara är möjligt. Arbetet som lärare i fritidshem är kreativt, omväxlande och ställer krav på ett lösningsinriktat förhållningssätt.

Vi söker nu en lärare i fritidshem till en tillsvidaretjänst, 100%.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, nyfiken, lärande och reflekterande och som tycker om att ha roligt på jobbet. Du ska ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med föräldrar och kollegor och en vilja att skapa goda relationer med eleverna. Vi värdesätter erfarenhet, kreativitet och engagemang. 
Du ska kunna arbeta självständigt och organisera en strukturerad och utvecklande arbetsmiljö för eleverna. Vidare vill vi också att du ska ha lätt för att samarbeta och att du är flexibel. Vi söker dig som vill och kan utveckla verksamheten och kvaliteten i undervisningen. 
Fritidspedagogexamen/legitimation som lärare i fritidshem är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2022-08-01 eller enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Björklund
054-5402564