Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Förskollärare Förskolan Lotsen

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

I september 2018 öppnades den centralt belägna Förskolan Lotsen som tillsammans med förskolorna Slussvakten och Fullriggaren arbetar under samma rektor. Förskolan Lotsen ligger vid Karlstads hamninlopp på Kanikenäsbanken, här har vi nära till allt vad staden har att erbjuda. Lotsen är en spännande förskola med fyra avdelningar i två våningar och med en härlig utegård på taket och på markplan. Här utnyttjas varje centimeter av förskolan till att inspirera till lekfullhet och kreativitet, utgångpunkten är att våra miljöer och utrymmen fyller många funktioner och att det är i samspelet mellan miljö, barn och pedagoger som verksamheten och magin uppstår. På vår utegård på taket erbjuder vi utmaningar för våra yngsta barn, här finns spännande miljöer att utforska. Lotsen är Karlstads första förskola i korslimmat massivträ vilket verkligen ger förskolan karaktär och känsla. Att bygga i korslimmat trä är ett mer hållbart sätt att bygga.  Lotsen är ett tydligt inslag i samhällsbygget och ger barnen en framträdande och självklar plats i staden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu modiga pedagoger som är väl förtrogna med förskolans pedagogiska uppdrag och som vill vara med att skapa en förskola där det lustfyllda lärandet står i centrum. 

Våra förskolor är mötesplatser där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö. Vi ser förskolan som en plats för barnen att mötas i demokratiska frågor och involveras i olika beslut. Vi värnar om varandras olikheter och tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor. Våra olikheter är en tillgång i vårt uppdrag att skapa likvärdighet och för att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det lärande barnet som har en egen röst, egna erfarenheter och förmågor. Alla på förskolan ska mötas utifrån det egna värde man har, bli bekräftad, lyssnad till och tas på allvar.

Som förskollärare på Förskolan Lotsen förväntar vi oss att du har ett stort engagemang och tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande och tillgänglig lärmiljö. Du ser på din omgivning med nyfikenhet och skapar möjligheter för barns lek och kreativitet. På Lotsen är miljön föränderlig och mångfunktionell vilket ställer krav på dig som pedagog att utmana din syn på vad en förskola är för plats och möta barnen i deras tankar och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som;
-är legitimerad förskollärare 

-har ett tydligt fokus på din undervisning och barns lärande

-ser det som en nödvändighet med reflektion och kollegialt lärande i det pedagogiska ledarskapet

- det är meriterande om du har kunskaper i tillgänglig lärmiljö och grunderna i TAKK 

-är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik i samarbete med andra

Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Tjänsten tillsats under förutsättningar att erfordliga beslut fattas.  För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Olausson
054-5403644