Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Specialpedagog/speciallärare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Mariebergsskolan är en högstadieskola med drygt 400 elever i årskurserna 7-9. Skolans elevunderlag representerar ett tvärsnitt av vårt samhälle och på skolan arbetar ungefär 45 personal. Vi är en skola att vara stolt över med hög trivsel bland elever och personal.  

Vi söker drivna, prestigelösa och samarbetsinriktade medarbetare som har fokus på att utveckla och arbeta för att gynna elevernas lärande.  

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare på Mariebergsskolan ingår du i skolans elevhälsoteam där det kollegiala lärandet och samarbete mellan elevhälsans professioner är i fokus.  Ett nära samarbete mellan elevhälsan, lärare och övriga kollegor är en grundförutsättning i vårt arbete där eleverna sätts främst.

Du ansvarar för kartläggning, stöd och dokumentation kring elever i behov av anpassningar och särskilt stöd. I uppdraget ingår även att ge handledning till skolans pedagoger och att i samarbete med skolans övriga speciallärare undervisa elever i olika konstellationer av mindre undervisningsgrupper samt individuellt. 

Du förväntas ha en aktiv roll på skolan när det gäller elevhälsoarbete av främjande och förebyggande art med fokus på tillgängliga lärmiljöer. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog eller legitimerad speciallärare med specialisering mot språk-, läs- och skrivutveckling.  Behörighet och erfarenhet av undervisning i åk 7-9 i engelska och svenska är meriterande.  Du ska vara flexibel, lugn, ha god samarbetsförmåga och vara duktig på att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare samt ha ett stort intresse för barn och ungdomars lärande.  

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

5 augusti 2022. Tjänsten gäller under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Katarina Holmberg
054-5403373

Christine Henningsson
054-5403821