Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärare i trä- och metallslöjd

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Norrstrandsskolan är Karlstads största grundskola och har ca 650 elever i åk 4–9. Högstadiet växer och till hösten kommer ca 520 elever att finnas i verksamheten. Skolan befinner sig i ett spännande förändringsläge där elevernas trygghet, trivsel och måluppfyllelse är satt i fokus.  

Vi är övertygade om att tillitsfulla relationer, ett professionellt samarbete mellan skolans aktörer och ett skolnära ledarskap är framgångsfaktorer i arbetet för att få trygga elever med god måluppfyllelse väl rustade för framtida utmaningar. Du kommer till ett ambitiöst kollegium med höga förväntningar på sig själva, varandra, eleverna och skolans ledning. Tillsammans stöttar, utvecklar och utmanar vi varandra samtidigt som vi trivs och har roligt när vi arbetar.   

Arbetsuppgifter

Till höstterminen 2022 söker vi en legitimerad lärare i trä- och metallslöjd för årskurserna 7–9. I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med andra lärare i såväl ämneslag som arbetslag. 
Vi arbetar fokuserat med goda relationer till eleverna då vi är övertygade om att det är en framgångsfaktor. Förutom att vara ämneslärare är du också mentor i en klass tillsammans med en annan lärare.

Vårt mål är att varje elev ska får hjälp att upptäcka sin fulla potential.  
 
På Norrstrandsskolan arbetar vi mycket kollegialt. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas. 

Kvalifikationer

Vi söker en lärare med behörighet och legitimation i trä- och metallslöjd, som har en god samarbetsförmåga, stort engagemang samt kapacitet att skapa relationer med elever och vuxna. 

  • Du ska vara flexibel, empatisk, lugn och tålmodig, samt ha en vilja att ta ett stort eget ansvar för ditt arbete. 
  • Du ska vara lugn och stabil i ditt bemötande, vara lyhörd för individers olika behov och förutsättningar och kunna anpassa dig därefter. 
  • Du måste ha lätt för att samarbeta i arbetslag och dela med dig och ta till dig av din samt andras kunskap/perspektiv på arbetet med elevernas utveckling utifrån kunskapsmålen i kursplanerna. 
  • Du ska ha mycket goda kunskaper om digitalt lärande och vara en god användare av digital teknik.

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. Du som drivs av idéer och ser möjligheterna, har ett stort hjärta, är modig i utmaningar och ser laget före jaget är rätt person för Norrstrandsskolan.

 

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

210808 (Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.) 

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Prochazka
054-5403680