Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Specialpedagog

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Beskrivning

Vi söker en specialpedagog till elevhälsoteamet för Ekonomiprogrammet och Försäljning- och serviceprogrammet. 

Elevhälsan på Tingvallagymnasiet är uppdelad i två likvärdiga elevhälsoteam som leds av varsin rektor. Förutom specialpedagog ingår även studie- och yrkesvägledare, kurator och skolsköterska i teamet.

Arbetsuppgifter

I arbetet som specialpedagog arbetar du tillsammans med rektor och elevhälsoteam med att bl a driva och delta i skolans förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete. Arbeta med tidiga, förebyggande och inkluderande insatser samt se möjligheter hos eleven och verksamheten. Genomföra utredningar kring behov av särskilt stöd, vara ett stöd i utarbetandet och uppföljning av åtgärdsprogram. Vara en kvalificerad samtalspartner till rektor, arbetslag och enskilda pedagoger i specialpedagogiska frågor. Ansvarig och delaktig i övergångar från grundskolan till gymnasiet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialpedagog med lärarexamen och lärarlegitimation med erfarenhet av skolutvecklingsarbete samt av att arbeta med elevers kunskapsmässiga och sociala utveckling på gymnasial nivå. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, har ett gott ledarskap och lätt för att samarbeta. Lärarlegitimation och lärarexamen för gymnasiet är meriterande.

I ditt dagliga arbete är du van att samarbeta med samtliga professioner inom elevhälsan samt lärare/kollegor, elever och vårdnadshavare. 

Du arbetar systematiskt med hög kvalité, är ett stöd till rektor i förändringsarbete, kan arbeta självständigt och effektivt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift exempelvis i utredningar, mötesanteckningar och åtgärdsprogram samt god förmåga att prioritera och strukturera arbetet.

Du har god kunskap och erfarenhet om gymnasieskolans uppdrag, god analytisk förmåga och kan både arbeta självständigt och i andra konstellationer.

Vidare är du som söker trygg i användandet och dokumentation i PMO eller annat administrativt system för elevhälsa. Du kvalitetssäkrar genom att arbeta systematiskt och du har en god idé om vilka framgångsfaktorer som leder till en inkluderande miljö

Du behöver visa upp ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret för att kunna arbeta inom gymnasieskolan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Annelie Oscarsson
054-5401854