Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Brandinspektör

Arbetsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.

Läs mer om Räddningstjänsten Karlstadsregionen på  www.raddningkarlstad.se

Vi söker nu en brandinspektör till vår förebyggandeavdelning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter inom ramen för skydd mot olyckor i ett brett perspektiv. Tillsyn enligt LSO och LBE, tillståndsgivning enligt LBE, bygg- och planfrågor åt medlemskommunernas byggnadsnämnder och remisser i polis- och serveringsärenden är stora delar i tjänsten liksom rådgivning och information i övriga brandskyddsfrågor. I din roll som brandinspektör kommer du att ha mycket externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomgått MSB´s utbildning Tillsyn A eller har motsvarande kunskaper. Ytterligare utbildning inom det brandförebyggande området är meriterande liksom erfarenhet av tillsynsverksamhet. Körkort B är en förutsättning för tjänsten.
Arbetet ställer krav på att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Ola Åkesson
054-5402820