Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Förstelärare till Vålbergsskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Vålbergsskolan söker två engagerade förstelärare med inriktningarna matte/NO eller engelska 

Vålbergsskolan är en F-9 skola med ca 480 elever. Skolan är förlagd i västra delen av Karlstad kommun med skogen som närmsta granne.

Vålbergsskolan har en engagerad personalstyrka som jobbar hårt för att eleverna ska ges möjligheter att nå sina fulla potentialer och trivas på skolan. Här tror vi på elevernas förmågor och stödjer dem i att växa både i kunskap och som människor. Dessutom arbetar vi aktivt för att varje elev ska skaffa sig goda kunskaper och erfarenheter som är anpassade efter elevernas förutsättningar och förmågor. Alla elever ges möjlighet och verktyg för att lära sig att kunna ta ansvar för sitt eget lärande och utveckling. Vi samarbetar, delar med oss av våra kunskaper och utvecklas tillsammans. 

Arbetsuppgifter

Som förstelärare hos oss kommer du vara klasslärare/mentor tillsammans med andra lärare som också arbetar på mellanstadiet. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera undervisningen i enlighet med styrdokumenten. Du undervisar, leder, inspirerar och utvecklar eleverna samt har god kontakt och nära samarbete med elevernas vårdnadshavare kring elevernas utveckling mot målen. 

Du ingår i ett arbetslag där det kollegiala lärandet sätts i fokus och samarbete mellan lärare i arbets- och ämneslag är en grundförutsättning. Som förstelärare på Vålbergsskolan förväntas du ha en aktiv roll i elevhälsoarbete av främjande och förebyggande art med fokus på tillgängliga lärmiljöer av fysisk-, pedagogisk-, och social art samt arbete med skolnärvaro.

En tjänst som förstelärare i Karlstad kommun innebär en fast anställning som lärare och ett försteläraruppdrag med ett lönepåslag på 5000 kr/månad. Tjänsten är geografiskt knuten till Vålbergsskolan.

Kvalifikationer 

För att söka en förstelärartjänst enligt skolverket behöver du:

  • ha en lärarlegitimation inom aktuella ämnen
  • genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom en eller flera anställningar inom skolväsendet
  • ha visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ha ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
  • av huvudmannen bedömas som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Som person tror vi att du är positiv, lösningsorienterad och fångar möjligheterna. Du har en god kompetens och förhållningssätt när det gäller elever i behov av särskilt stöd samt är trygg i ditt ledarskap. Dessutom har du goda kunskaper inom digitalisering och dess möjligheter. För att vara aktuell för tjänsten är du legitimerad lärare i åk 4-6. Du är dessutom behörig i antingen matte/NO eller engelska beroende på vilken av tjänsterna du söker. 

Övrig ämnesbehörighet samt erfarenhet inom specialpedagogik är meriterande.

Ansökan

För att din ansökan ska hanteras behöver du skicka in:

  • CV
  • Personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för just tjänsten
  • Ansökan som förstelärare i Karlstads kommun med kompletterande frågor som du finner via länken nedan
  • Intyg från nuvarande eller tidigare huvudman gällande lämplighet att arbeta som  förstelärare som du finner via länken nedan

Kompletteringar till ansökan samt mer information om tidsplan, meritvärdering och kriterier finner du här: https://skola.karlstad.se/forstelarare/ansokan-forstelarare-valbergsskolan/

Observera att det är du som sökande som ansvarar för att alla underlag skickas in. Om underlag saknas hanteras inte ansökan. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

2

Kontaktperson

Björn Odot-Andersson
054-5403741

Malin Mill Nicklasson
054-5402993